O analiză a evenimentelor culturale din Arad şi a prizei lor la public, o dorinţă ca activităţile culturale să nu se mai suprapună şi o alta ca oraşul să devină tot mai cultural. Iată ce l-a făcut pe primarul Gheorghe Falcă să viseze la nu mai puţin de 56 de zile de sărbătoare pentru arădeni în anul care va veni. Iar edilul are de gând să-şi pună visele în practică. Aşa că a decis că, împreună cu mai marii Consiliului Judeţean Arad (acum apropiaţi ai viziunii sale), să realizeze un program al Aradului cultural pentru anul 2016, care să fie finalizat până în decembrie şi prezentat în amănunt în ianuarie 2016. „Vreau ca de la anul să vorbim de un program realizat în parteneriat între Centrul Cultural Judeţean şi Centrul Municipal de Cultură Arad. Să cuprindem în acest program tot ce înseamnă act cultural în municipiu şi judeţ şi să avem o politică clară de evenimente culturale”, ne-a introdus în tărâmul dorinţelor sale primarul.
Falcă a trecut apoi repede la fapte: „Am convenit ca în luna mai 2016, când vom organiza Zilele Administraţiei Locale, să avem tot un eveniment întins pe 14 zile, care să deschidă primăvara culturală în oraş. Vor veni cele 14 zile de Zilele Aradului şi vom finaliza cu o toamnă culturală, un alt pachet de evenimente întins pe 14 zile (ultimele şapte din octombrie şi primele şapte din noiembrie). Celor trei pachete de evenimente se va adăuga, desigur, şi pachetul de iarnă, care cuprinde sărbătorile de la finalul anului. Cred că deja am demonstrat că putem organiza evenimente de amploare şi că putem trece la o etapă superioară de promovare a Aradului”.
Mai mulţi bani mai mulţi oameni
Falcă a mai precizat că, în scurt timp, va fi prezentată şi strategia de promovare a oraşului, de care se va ocupa Centrul Municipal de Cultură Arad, cel care ar urma să gestioneze în viziunea sa chiar toate evenimentele culturale ale instituţiile din subordinea Municipalităţii (teatru, filarmonică etc.). Ce presupune o astfel de viziune, în care instituţia mai sus amintită va gestiona viaţa culturală a Aradului? Potrivit edilului, „este nevoie şi de finanţare mai mare, şi de angajaţi mai mulţi, ca să putem să convingem că merităm să ajungem capitală europeană a culturii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!