Au fost legitimate într-o singură zi peste 2.700 de persoane și au fost verificate 131 de societăți comerciale. Totodată, oamenii legii au făcut controale și în 34 de mijloace de transport în comun.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 de lei, dintre care 1, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.
“Conform H.G. 935/2020, reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.
De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23,00 – 05,00, cu câteva excepții :
– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul www.stirioficiale.ro .
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, adaugă cei de la IPJ Arad.
Trimite articolul
XPentru cei mai tineri. Pe vremea comunismului dacă circulai pe strada după oră 22 te lua Miliția. Trebuia să justifici prezenta. Ce fac organele cu hotii si tâlhării care fura dar au declaratie ? E ok ?
-
Vorbesti prostii !
Erau patrule de noapte, uneori te legitimau, alteori nu, dar orasul eta mult mai sigur,puteai merge pe jos din Gai pana in Sanicolau Mic fara nici o teama.
Astazi…
Bine face,se înghesuie la cumpărături zici că mâine e sfârșitul lumii….unii cu masca alții fără…alți sub nas…. foarte bine umpic de ordine
De era tataia Ceaușescu nu mai comenta nimeni de la ăla cu biberonul până la ăla cu cârja.
-
Sa te ia dracu de jeg comunist! De-ar da Domnul sa mergi dupa tataia Ceausescu pana la sfarsitul lui Ianuarie…si sa iei cu tine si jegurile din politie si jamdarmerie….slugile penale ale globalistilor…
-
Să-l dezgropi pe tataia Ceaușescu și să-i sugi pula
-
like!
-
Stati oleacă. Parca doar dacă incidenta trece de 3 trebuie declaratie după ora 23 nu si daca a scazut sub 3. Au ” uitat ” să revină asupra restricției sau nu stiu ei bine?
-
Mare dreptate ai, habar n-ai, dar îți dai cu părerea.
59? Ii chiar ok. Atata pot amenda numa daca se invart 2 ore printre rafturi la kaufand sau dedeman
Pt Poxypol sugi o ceapa sa nu te ajunga Dumnezau Sf Pasti