ARAD. 289 de posturi au fost scoase la concurs, în luna mai, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în baza legii 59/2022, prin care personalul medical și auxiliar angajat pe perioadă determinată în pandemie a primit șansa de a ocupa în continuare funcția respectivă, pe perioadă nedeterminată, în urma promovării unui examen.
Examenele s-au desfășurat pe toată durata lunii mai, de curând fiind publicate pe site-ul unității sanitare și rezultatele finale obținute de candidați.
Rezultatele pe categorii
La concurs au fost scoase 28 de posturi de medici, în mai multe specialități: boli infecțioase adulți și recuperare medicală, anestezie și terapie intensivă, medicină de urgență, nefrologie, obstetrică-ginecologie și medicină legală. Pentru ocuparea acestor posturi, medicii au avut de susținut un examen care a constat într-o probă scrisă și o probă practică. În urma evaluării menționate, au primit contract pe perioadă nedeterminată 25 de medici, cu mențiunea că o persoană nu a promovat examenul, iar alte două nu s-au prezentat la concurs.
Cele mai multe posturi au fost scoase la concurs pentru asistenți medicali – 130 – pe mai multe secții ale spitalului. În urma susținerii examenului, doar 100 au promovat proba scrisă și interviul și își vor desfășura activitatea, pe mai departe, la SCJU. De menționat și aici că un asistent nu s-a înscris la concurs, iar trei dintre cei angajați pe perioadă determinată au îndeplinit condițiile de pensionare.
Examen scris și interviu au susținut și cei 88 de infirmieri încadrați pe perioadă determinată, în pandemie. Dintre aceștia, au promovat doar 63. Cât privește categoria brancardierilor, 29 de posturi au fost scoase la concurs, dar examenul a fost promovat de doar 23 de persoane, care vor rămâne în sistemul medical.
Cea mai dură selecție s-a făcut în rândul registratorilor. Aici au existat 14 posturi încadrate în pandemie, dar doar 12 persoane s-au prezentat la concurs. În urma susținerii probei scrise, jumătate dintre acestea au fost respinse, astfel că la final doar 6 vor semna contractul cu spitalul pe perioadă nedeterminată.
Rată de promovabilitate de 100% s-a înregistrat doar în cazul muncitorilor necalificați. Patru posturi au fost încadrate în pandemie, iar în urma examenului, toți cei patru muncitori au luat notă de trecere.
221 – angajați
Din totalul de 289 de posturi pe care a fost încadrat fără concurs, pe perioada pandemiei, atât personal medical, cât și personal auxiliar, în urma examenelor s-au ocupat 221 de posturi. 68 dintre cei care au lucrat în spital, în special pe secțiile Covid, nu au promovat examenul și nu au primit contract pe perioadă nedeterminată, astfel că relațiile de muncă cu Spitalul Județean încetează la expirarea celor 90 de zile de la încetarea stării de urgență, adică în următoarele câteva zile. Cum era de așteptat, resursele financiare nu permit păstrarea tuturor celor care și-au adus aportul în pandemie, la care se mai adaugă și restrângerea activității pe secțiile pe care au fost angajați, odată cu scăderea semnificativă a cazurilor de Covid-19.
Citiți principiile noastre de moderare aici!