1. Planta stafie (Monotropa uniflora)
Nu toate plantele isi obtin hrana de la lumina soarelui. Planta stafie, o planta neteda, fara frunze, incolora, face parte din categoria heterotrofelor deoarece nu are clorofila. La maturitate devine neagra, obtinandu-si hrana prin descompunerea materiei organice. Aceste flori sunt in general foarte rare.
2. Irisul Florentin (I. florentina)
Pulberea Orrisroot se face din portaltoiul irisului florentin si din alte varietati de irisi europeni. Numele este o reinterpretare a denumirii engleze a plantei, “iris root”. Este folosita la fabricarea parfumurilor si a pastei de dinti.
3. Eucaliptul
Uleiul de eucalipt, in starea sa naturala este toxic pentru majoritatea mamiferelor. Ursii Koala sunt singurii care pot sa-l savureze.
4. Soc (Sambucus)
Acest arbust este folosit in productia de jeleuri, sosuri, placinte si vin.
5. Margareta
Denumirea in sine, in limba engleza, este un joc de cuvinte legat de sintagma «ochii zilei» (engl. Daisy= day s eyes) referinde-se la florile a caror aparitie seamna cu soarele.
6. Cactusul Saguaro (Carnegiea)
Radacinile de cactus saguaro pot stoca pana la 8 tone de apa, colectate in timpul unor perioade scurte de ploaie.
7. Crinul de zi (Hemerocallis)
A fost denumit astfel deoarece floarea dureaza numai o zi. Aceasta se deschide la rasarit si se vestejeste la apus, fiind eventual inlocuita a doua zi de un alt boboc pe aceeasi tulpina. Unele specii sunt comestibile, iar altele sunt utilizate in scopuri medicinale.
Sursa: Infogradina.ro. Citeste mai multe despre plante decorative.
Citiți principiile noastre de moderare aici!