„Există doar 7 examinatori activi la nivelul Serviciului. Au existat cinci lucrători de acolo care au fost puși sub acuzare pentru fapte săvârșite pe timpul activiutății și care acum își desfășoară activitatea în alte structuri, iar în condițiile în care nu au putut fi ocupate posturile nici măcar temporar, se funcționează la jumătate din capacitatea normală în condițiile în care există, evident, și concedii și situații în care trebuie acoperite și alte activități în afară de propriu-zisa examinare a candidaților”, a explicat Pașca.
Prefectul Mihai Pașca spune că a identificat câteva soluții care vor duce, pe viitor, la reducerea timpilor de așteptare, însă a ținută să sublinieze că examinările nu se vor face pe repede înainte, doar din dorința de a rezolva această problemă:
„Una dintre soluțiile la care vom reveni, în colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Timiș, este reluarea examinărilor în zilele de sâmbătă. Va fi anunțat un program în acest sens, va fi realizat un grafic care să respecte atât nevoia de a reduce timpii de așteptare, cât și dreptul examinatorilor de a avea și weekenduri libere. Tot în colaborare cu prefectul județului Timiș va continua acest suport reciproc în care lucrătorii de la Arad vor asigura sprijin pe partea de înmatriculare vehicule în Timiș unde, de asemenea, există un volum foarte mare de muncă, iar examinatorii din Timiș vor ajuta la proba practică ce se va desfășura în Arad. În prezent, timpul de așteptare se duce undeva spre 70 de zile, iar dorința noastră este să-l reducem în perioada imediat următoare și, în funcție de evoluție, vom adapta măsurile. Dar aș vrea să transmit un mesaj: acest proces de examinare trebuie să se desfășoare corect și dincolo de orice suspiciuni de natura celor care au creat aceste disfuncționalități. Nu va exista niciun compromis la nivelul acestui serviciu în ceea ce privește corectitudinea desfășurării acestui examen, iar în măsura în care cineva se așteaptă că durata aceasta va fi scăzută printr-o diminuare a exigenței, acest lucru nu se va întâmpla. Totodată, în perioada imediat următoare, vom organiza o întâlnire cu reprezentanții școlilor de conducere, pentru a vedea și inputul lor în această discuție”, a mai precizat Pașca.
Trimite articolul
XDomnule prefect, va faceți ca nu ați auzit de dl. Lung ca este omul de casa al școlilor de șoferi, Belc și Carmen. De dl. Jurca , care ” tine pasul cu inflatia” , de dl. Tuduce , care ” lucrează și în pensie” . Nu știți ca programările ” coste” , de la 150 lei în sus. De ce nu invitați școlile la discutii, atâta timp cât ascultați arogante ingamfatului care este sef acum, înseamnă că sunteți de acord cu acesta sau doriți un alt val ca și acum un an când au fost săltați alți politisti. De ce nu verificați cum așteaptă elevii prin parcări și polițiștii sunt prin oras.
.
-
De aceea mor atâția pe șosele
-
Nu un examen te face șofer.. sunt mulți care au picat chiar dacă erau buni… Având emoții cu polițistul in dreapta…
-
nu exista emotii cand esti pregatit si sti ce ai de facut
-
Nu vorbii prostii. Factorii declanșatori ai emoțiilor pot fi diverși și mulți. Indiferent cât de pregătit ai fi mediul înconjurător, comanda dată de examinator pe un anumit ton sau de multe ori prea târziu pentru a efectua o anumita manevră te pot da peste cap provocandu-ti o stare de neliniște sau emoție.
-
-
-
nu e un semn de intrebare de ce daca vin examninatorii din alte judete, promovabilitatea este peste 90% , iar cand sunt cei din arad, procentul e acelasi dar pentru cei respinsi?
-
Cel mai simplu este sa se verifice filmările celor de la TM.singura câștigătoare este Belc, ea încasează….
Oare ce va face sa credeți că examinatorii cei ii duceți sunt corecți!!!toată țigania din Timișoara a luat permisele prin ei…daca romi la 65 de ani sau băgat la școala și a luat permisul si dacă îl pui sa îti dicteze CNP poți să îți iei adio …
-
Instructorii știu f bine nivelul de pregătire al elevilor…….
Mai bine să-i aducă de pe Marte că și așa sunt prea mulți criminali și sinucigași pe șosele…
Eu cred ca trebuie schimbat si aici modul de examinare, nicio scoala nu isi duce examinatori din alta institutie, alta decat cea de instruire. trebuie si aici ca scolile sa-si examineze proprii elevi, nicidecum niste asa zisi examinatori, care daca te uiti in foaia lor matricola chiar nu se califica… Dar, va repet, in toata lumea nu se examinează niste invatacei de alti decat de cei care i-au format. Similar cu cei care sunt absolventi de drept, sa fie examinati de judecatori… par exapmle! In majoritatea tarilor normale, parintii sunt autorizati sa-si formeze copii sa dobandeasca această îndeletnicire. Oare, nu suntem campioni la accidente rutiere in Europa, haideti, dle Prefect (institutie politizata doar in Romania, aceasta având caracter pur administrativ in toata Europa…) faceti ceva constructiv pentru societatea asta, ca si peste 30-40 de ani, cand veti fi batran sa fiti mandru de ce ati facut!
-
Acestea sunt niște aberatii, dumneavoastra uitati-va la ce nivel de pregătire sunt elevii. A cui este responsabilitatea ? De ce nu sunteți corecți ca toate cazurile de trafic de influenta sunt pri instructorii, sunt patroni de scoli care nu își mai iau atestatele din cauza incompetentei, sunt instructorii care au o prestanta derizorie….ce aberatii scoateți dumneavoastră, dacă nu sunteți în stare sa ii pregătiți….
-
Unii instructori abia așteaptă sa nu -si mai facă treaba văzând de la bun început nerăbdarea elevului de a da cât mai repede examen și dacă se poate sa și mituiască pe cineva. Cel puțin 6 luni ar trebui sa dureze pregatirea in scoala de soferi. Fix ca afară iar examenul sa se dea cu instructorul în mașină iar inspectorul în spate.
-
Interesant chestia cu 70 de zile , e mai mare de atât, pai apuci sa dai odată orașul și dacă ai picat poate mai ai o șansă să mai poți repeta examenul , pentru ca te programează tot mai puțin și se gată anu
Din Ungaria ar fi mai aproape. Arad- Batanya 13 km. Ar fi mai bine sa treaca examinarile la Autoritatea Rutiera si Inmatricularila la R:A:R si gata cu debandada aceasta. In momentul de fata ar trabui dosarele candidatilor sa nu mai expire la un an si la 3 ani. Daca schimbi permisul faci analizele si sant valabile 10 ani. Daca faci dosarul pentru scoala de soferi expira totul dupa un an ceea ce nu mi se pare corect. Obtii gradele esalonat pe rand fiecare grad si cand incalci legea ti le suspenda pe toate in loc sa suspende doar categoria cu care ai incalcat legea.
-
Când incalci legea te pedepseste pe tine ca individ nu permisul cu doar o categorie. Tu nu mai ai voie sa circuli deloc având o abatere care conduce la suspendarea permisului sau chiar anularea. Bine-nteles ca categoriile le iei pe rand în funcție de vârstă, vechime etc. E bine cum e doar la capitolul examinare stam cel mai prost din țară.
Aradul este un oraș de cea mai joasă speță. Oamenii de calitate au părăsit orașul iar cei rămași sunt cei cărora le place sa corupă și sa fie corupți.
-
Întrebați și subordonații cât sunt de mulțumiți de acest ingamfat , fudul , nu doar instructorii. Acest sef este un țăranus care are impresia ca a infintat mersul cu fata pe strada. Uitati-va la modul de exprimare și la prestanta acestuia , ce spuneți ca îl reprezintă, atunci ce așteptări sa avem ?
-
Dezvoltă…
-
La Timisoara am stat 4 luni (120 zile) pentru reprogramarea la proba de traseu, acum cativa ani. Asa ca 70 de zile inca este acceptabil…