Conform proiectului pentru care primăria va plăti 7.583.696 de lei – adică în jur de 1.5 milioane de euro, rețeaua de apă din Târnova va fi lungită cu peste 28 de kilometri, mai exact cu 28.330 de metri liniari. Vor fi amplasați și 76 de hidranți subterani de incendiu, conform normativelor în vigoare, 136 de cămine de vane, aerisire și golire pe întreg traseul de distribuție, 24 de cămine de vane, aerisire și golire pe traseul aducțiunii, 848 de branșamente echipate complet, vor fi făcute 90 de subtraversări și 18 supratraversări, va fi montat un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 600 de metri cubi, se vor realiza împrejmuiri și porți pe o lungime de 80 de metri și va fi montat un grup de pompare necesar asigurării presiunii necesare în rețea.
De punerea în aplicare a proiectului se va ocupa compania Termopro Edil SRL, din Oradea, Bihor, cea care a câștigat licitația făcută de Primăria Comunei Târnova.
Conform edilului Florin Farcașiu, sursa de finanțare a proiectului este bugetul local al comunei. „Nu ne mai permitem să așteptăm. Am depus proiectul de câteva ori și pe PNDL, și pe CNI, iar din moment ce am făcut licitația și avem câștigătorul, am decis să facem o multianuală pe bugetul local. E mult, mult mai sigură situația. Acum se face modificare de proiect pe aducțiune, care nu se va mai face de la Măderat, ci se va face dintre Târnova și Dud, unde există un bazin de unde ar putea veni apa gravitațional în Agriș, Arăneag și Drauț, cu mențiunea că se va mai monta o stație de pompare. Ne aflăm la modificarea de proiect, așa că mai durează puțin până încep lucrările. Dar am semnat contractul, firma este din Oradea”, a declarat primarul comunei Târnova, Florin Farcașiu. Termenul de execuție a proiectului este de doi ani.
Trimite articolul
XSi la Chier nu se face nimic??? Chierul nu face parte din tarnova?? De acolo nu încasează taxe si impozite?