„Nu cred că mi-a fost mai greu sau mai ușor datorită faptului că sunt femeie. Fiecare are parte de propriul drum, cu oportunități, alegeri și dificultăți. Acum aproape 20 ani când am început, finanțările europene erau o mare necunoscută și privite cu neîncredere de multă lume. Fiind un domeniu nou și lucrând în administrația publică, unde femeile sunt destul de bine reprezentate, nu am simțit neapărat un dezavantaj din faptul ca sunt femeie. Uneori, neîncrederea legată de domeniu s-a suprapus cu faptul că eram femeie și poate că a îngreunat la început discuțiile, dar asta m-a ambiționat și m-a determinat să continui.
Categoric, trebuie să existe un echilibru între viața profesională și cea personală. Există, desigur, momente când profesia este pe primul plan, dar și momente când viața personală îți acaparează tot timpul. Important e să reușești să îți păstrezi prietenii, timp pentru hobby-uri și relaxare, altfel, inevitabil, viața profesională va fi afectată.
Când faci ceea ce-ți place nu poate fi vorba de sacrificiu. E vorba de alegeri personale. Nu mi-a impus nimeni să îmi amân un concediu pentru că era termenul de depunere pentru finanțarea unui proiect important, a fost o alegere personală.
În acest domeniu, provocările sunt constante. Societatea evoluează și nevoile evoluează în paralel. Mereu e nevoie ca infrastructura rutieră, sanitară sau culturală să fie îmbunătățită. Finanțările europene se diversifică și cresc în volum. Fiecare linie de finanțare are propriile reguli, condiții pe care trebuie să le știi, de fiecare dată înveți, e ceva nou. Fiecare proiect e unic, cu viața lui, cu dificultățile și realizările proprii. La început, e doar o idee și apoi încet se creionează, fiecare contribuie. Și apar, așa, niște emoții-ce linie de finanțare se potrivește, dacă obții banii sau nu, dacă te încadrezi în termene… Nu consider o reușită atunci când obținem o finanțare sau semnăm contractul, ci doar atunci când proiectul e realizat. Întotdeauna este o muncă de echipă, cred că acesta este lucrul cel mai important. Și atunci când mergi pe un drum modernizat sau intri într-o secție de spital renovată ai sentimentul că ai contribuit și tu puțin, că ceea ce faci contează”, spune Gabriela Chiricheu despre ea.
8 MARTIE. Actrița Angela Petrean-Varjasi, 20 de ani pe scenă
8 MARTIE. Dr. Maria Nicoară: „Femeia modernă trebuie să exploreze neîncetat”
8 MARTIE. Lilioara Stepănescu, pe „un drum asumat cu dragoste”
8 MARTIE. Dr. Corina Crișan: „Orice îşi pune în minte o femeie, până la urmă va răzbate”
Trimite articolul
XSunt arădean,sunt ortodox și nu te plac,ești doar o PDL-sta.