Ineu. Primăria orașului Ineu se află în faza de execuție a unei baze sportive de tip A pentru care a reușit să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI), în valoare de 6,3 milioane de lei. „În momentul de față, lucrările sunt sistate din cauza vremii neprielnice, dar vor reîncepe în primăvară. Amenajarea terenului de fotbal este finalizată, a fost realizat drenajul, urmând să fie montat gazonul artificial. Clădirea principală este în roșu și va fi gata anul acesta. Mai urmează montarea stâlpilor pentru nocturnă și a gardului de împrejmuire. Baza sportivă nouă, situată pe terenul fostei UM 01499, la ieșirea spre Șicula, este principalul nostru obiectiv pentru anul acesta, dar vom interveni și pe bazele sportive deja existente”, a explicat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.
Pe lângă baza nouă care prinde contur în noua locație, Ineul mai are două baze sportive care vor intra și ele într-un proces de modernizare. Terenul din centrul orașului va fi refăcut în această primăvară, spune primarul, pentru că sunt unele probleme la gazon, dar și la tribune. „Pentru clădirea clubului sportiv din centru am prins finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru eficientizare energetică, în valoare de 2,05 milioane de lei, sumă în care este inclus și sediul Direcției de Asistență Socială”, mai spune edilul local.
Nici baza sportivă de la Armonia nu a fost uitată, însă, eforturile primăriei se vor concentra momentan pe cele două baze menționate mai sus. Momentan, baza de la Armonia este folosită de echipa de fotbal locală a orașului doar pentru antrenamente. Pe lista Primăriei se află și baza sportivă de la Mocrea. „Ne vom ocupa de toate, dar în aceasta ordine: baza sportivă finanțată de către CNI, baza sportivă din centru și pe urmăArmonia. Mai avem o bază la Mocrea de care sper că ne vom putea apuca în următorii doi ani”, spune Abrudan.
Accentul pe copii
Cât privește activitatea sportivă din oraș, primarul spune că a insistat foarte mult pe formarea echipelor de copii și juniori la fotbal: „În ultimii ani s-au strâns foarte mulți copii, mai ales la echipa de fotbal și chiar am insistat pe acest aspect. Avem echipă de fotbal în Divizia C, deși, din punctul meu de vedere nu era neapărat momentul, întrucât este nevoie de foarte mulți bani, iar în această perioadă avem în derulare foarte multe proiecte care necesită cofinanțare. Consider că prioritară era punerea la punct a bazelor materiale, pentru că avem deja datorii, iar unii jucători nu și-au luat banii la zi”, mai spune Abrudan.
Trimite articolul
XNu stiu cum e la Ineu, dar la Arad, dupa ce se fac baze sportive pentru copii, ori sunt inchise(ca sa nu le strice), ori sunt deschise, dar cu plata pentru copii, ca altfel sunt pe pierdere, de parca sunt firme si trebuie sa faca profit. Dar, domnilor din primarii si CJ-uri, pentru ce platim impozite? Ca sa aveti voi si clica voastra salarii si sa mergeti la SPA-uri in multele minivacante? Tot mergeti prin delegatii, sa vedeti cum e la altii, nu invatati nimic de pe acolo? Sau nu puteti invata? Cred ca varianta a doua este…