ARAD. 357 de preșcolari și elevi de la Școala Gimnazială „Ilarion Felea”, 209 preșcolari și elevi de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” şi 651 de elevi de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”. Ei sunt beneficiarii arădeni ai Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Suma alocată de guvern pentru „masa caldă” a acestora se ridică la 831 de mii de lei, din care: 241 mii de lei pentru „Ilarion Felea”, 140 mii de lei pentru „Adam Nicolae” şi 450 mii de lei pentru „Francisc Neuman”.
Consilierii locali municipali au aprobat, în ultima şedinţă CLM, tipul de suport alimentar acordat preșcolarilor și elevilor de la cele trei unităţi de învăţământ în primul semestru din anul şcolar 2021-2022 (respectiv finalul anului 2021). Astfel, dat fiind că la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” şi la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” nu există nici cantină, nici spațiu amenajabil în scopul servirii mesei, beneficiarii de aici primesc suportul alimentar sub formă de pachet alimentar. Întrucât la Școala Gimnazială „Ilarion Felea” a fost achiziționat, amplasat și dotat cu mobilier un container-sală de mese, preşcolarii şi elevii de aici pot beneficia de masă caldă în regim catering. Cu precizarea că „dacă situația epidemiologică generală privind măsurile de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV2 nu va permite asigurarea suportului alimentar sub formă de masă caldă în regim catering, preșcolarii și elevii de la Școala Gimnazială <Ilarion Felea> Arad vor beneficia de suportul alimentar, sub formă de pachet alimentar.”
Indiferent de tipul suportului alimentar, acesta va fi furnizat de Centrul Social Cantina Municipală Arad. Aceasta „va înainta Primăriei Municipiului Arad rapoarte lunare privind modul de implementare, precum și numărul de beneficiari, cu avizul conducerilor unităților de învățământ.”
Copii vulnerabili
Potrivit Primăriei Arad, Școala Gimnazială „Ilarion Felea”, Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” și Școala Gimnazială „Adam Nicolae” sunt amplasate în zone mai defavorizate ale orașului, unde comunitatea de etnie romă este predominantă, iar populația școlară e constituită dintr-un număr important de elevi cu cerințe educaționale speciale și cu copii proveniți din medii sărace, aflați în situație de eșec școlar și se confruntă, de ani buni, cu fenomenul abandonului școlar.
Trimite articolul
XIarasi o gaselnita pentru a cistiga niste bani cineva,si pretext de a mai angaja niste bugetari inutili,la fel cu prostia denumita scoala dupa scoala,pretext de mai da niste salarii inutile.
Elevii nu invata nici in orele de scoala de dimineata,darmite dupa,dar de ce sa nu dam noi inca citeva mii de salarii bugetare la nivel de tara degeaba.
Nici o scoala nu are o baza materiala corespunzatoare din punct de vedere sanitar pentru servirea mesei in conditii depline de siguranta sanitara mai ales in contextul actual.
O masa calda sau necalda trebuia acordata de mult pentru cazurile sociale la pachet si consumata acasa de copii nevoiasi,dar acordata doar celor in nevoie.
Dar ceva hranitor nu prostia aceea cu lapte si corn de ciocolata.
Existau o groaza de scoli care nici macar nu aveau un frigider pentru lapte,laptele statea pe jos in cutii si citeva zile pentru ca cei care il aduceau nu veneau zilnic sa il aduca , cunosc caz concret.
Si erau elevi din familii mai nevoiase care chiar veneau la scoala pentru acel sfert de lapte si acel corn.
In loc sa faca ceva concret sa iesim din mediocritatea acestui invatamint nu se face decit ceva inutil pentru a da niste salarii la fel de inutile.
Scolile ar trebui sa aibe fiecare o cantina .
Nu catering. Bani mangliti .