„Proiectul a oferit participanților o perspectivă autentică asupra impactului deciziilor greșite, precum consumul de droguri, actele de violență sau alte fapte antisociale. Acest demers a inclus un dialog cu trei persoane private de libertate, iar prin această experiență directă, tinerii au avut ocazia să reflecteze asupra valorii libertății și importanței adoptării unui comportament responsabil. Prevenirea începe cu educația și conștientizarea. Scopul nostru este să transmitem un mesaj clar: faptele antisociale pot avea consecințe ireversibile. Prin astfel de proiecte, dorim să contribuim la formarea unei generații mai conștiente și responsabile”, transmit reprezentanții Penitenciarului Arad.
Acțiunea pare să fi fost primită bine de comunitate, mai mulți arădeni exprimându-și susținerea în comentariile de pe pagina de Facebook a Penitenciarului Arad.
„Un proiect bun. Ar trebui făcut la scară mai largă, poate așa tinerii vor conștientiza ce repercusiuni por avea faptele lor”, scrie Oana G. „Asemenea acțiuni i-ar face pe mulți tineri să conștientizeze cât de valoroasă este libertatea. Felicitări maxime pentru astfel de inițiative!”, spune Valentin C., în timp ce Camelia Moler, inspector școlar pentru educație timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, spune că „Mai mult ca sigur este unul dintre proiectele cu cel mai însemnat impact în rândul tinerilor predispuși a manifesta comportamente inadecvate mediului școlar, și nu numai!”.
Trimite articolul
XAsa ar trebui dusi si politicienii la ” vizita” , dar nu in penitenciare de “lux ” ci in alea de pe timpuri , sa vada ce-i asteapta