Proba desfășurată pe 13 iulie i-a speriat pe unii dintre candidați. 91 dintre cei înscriși au ales să nu se prezinte în centrele de concurs, miercuri dimineață. Alți 46 de candidați au fost mai încrezători în propriile cunoștințe, însă în momentul în care au văzut subiectele de examen, au ales să se retragă „din motive personale”. Accesul în săli s-a făcut între orele 7 și 8, iar la ora 9 a început proba scrisă. Cei care s-au retras după ce au văzut subiectele, au putut părăsi sala abia după două ore de la începerea probei.
Pentru elaborarea lucrărilor scrise, candidații au avut la dispoziție 4 ore, timp care a putut fi depășit cu 1-2 ore doar de către candidații „cu deficiențe grave”, conform regulamentului de organizare. La fel ca în cazul examenelor absolvenților de gimnaziu sau liceu, și profesorii au fost supravegheați audio-video pe întreaga perioadă de desfășurare a probei scrise.
787 de fișe validate
În județul Arad au fost validate fișele a 787 de candidați înscriși la examenul de Titularizare în învățământ, sesiunea 2022. Alți 39 de candidați au avut fișele nevalidate, din diferite motive. Alte patru dosare au fost respinse „din fașă”, încă din etapa de înscriere la examen. Proba scrisă a examenului s-a organizat în patru centre de concurs – Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Colegiul Economic.
Rezultatele
Proba scrisă a fost precedată de afișarea, pe 5 iulie, a rezultatelor probelor practice și a inspecțiilor la clasă. Rezultatele probei scrise vor fi afișate pe 19 iulie, iar apoi, în perioada 19-21 iulie se depun contestațiile. Soluționarea contestațiilor se va face între 21 și 26 iulie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 27 iulie.
Ce este titularizarea?
Titularizarea pe post a profesorilor reprezintă angajarea acestora într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă sau proba practică. Pentru a deveni suplinitor – așadar pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la ambele probe.
După proba scrisă vor urma, în perioada 29 iulie-24 august, ședințele de repartizare pe posturile titularizabile.
Trimite articolul
XAr fi fost interesant dacă ați fi spus câte catedre titularizabile există în Arad?!
Cu așa profesori fie și suplinitori… note jalnice, dar salarii vor cât de nări s-ar putea, deși ei mulți și de sport, nu știu sa vorbească sau sa scrie corect gramatical. Bine ca aveți pretenții dragi”profesori”.
-
Dacă tăceai filozof rămâneai….
Prostu’ nu e prost destul, dacă nu e’ și fudul…..;)))-
Da, că am greșit nări, că voiam sa scriu mari. Îți dai seama.
-
Boulene ai vazut notele care inca nu s-au afisat?
-