ARAD. Primăria Arad anunță desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”, Aradul fiind primul municipiu din țară care finalizează procedura de achiziție pe această axă de finanțare.
Este vorba despre Asocierea Elsaco Electronic SRL (lider asociere) cu Elsaco Engineering SRL (asociat 1) și Vestra Industry SRL (asociat 2). Oferta depusă de asociere este în valoare de 397.311.113,03 lei (fără TVA). Experiența similară a fost demonstrată de ofertantul câștigător prin proiecte similare implementate în Oradea și Botoșani.
Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 26 octombrie 2023, fiind depuse două oferte: 1. Asocierea SC Restart Energy One SA (lider asociere) cu SC Energomontaj SA; 2.Asocierea Elsaco Electronic SRL (lider asociere) cu Elsaco Engineering SRL (asociat 1) și Vestra Industry SRL (asociat 2).
Urmează o perioadă de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații.
Aviz eventualilor contestatari!
„Mă bucur că suntem primul municipiu din România care încheiem procedura de licitație și semnăm contractul cu firma care va asigura serviciile de proiectare și va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect extrem de important pentru noi. Este cea mai mare investiție în Municipiul Arad din ultimii 34 de ani! Ducem o bătălie contra cronometru, fiind vorba despre fonduri PNRR, pentru a finaliza investiția până în anul 2026, conform prevederilor contractuale. În cazul în care vor fi unii contestatari <de serviciu> care nu vor urmări decât să ne întârzie, îi vom da în judecată și vom cere despăgubiri, așa cum am procedat și în alte situații”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Proiectul
Reamintim, retehnologizarea CET Hidrocarburi se va realiza cu ajutorul unei finanțări din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență– Componenta 6 Energie. Este prima investiție majoră în dotarea CET H cu echipamente și instalații noi, din ultimele trei decenii. În doi ani de zile, Municipiul Arad va putea dispune de o nouă sursă de producere a energiei termice și electrice.
Prin implementarea acestui proiect se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmărește reducerea consumului de combustibil primar cu peste 30% prin producerea energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență și în egală măsură reducerea emisiilor de CO2 (dioxid de carbon) în atmosferă tot cu peste 30 de procente. Nu în ultimul rând, se estimează că în urma realizării acestei investiții, prețul de producție al gigacaloriei ar putea scădea cu cel puțin 50%.
Termenul de implementare al proiectului „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență” este 28 februarie 2026.
Trimite articolul
XCum poate fi vorba de “experienta similara”, cand, tot din text, rezulta ca “Aradul este primul municipiu care termina….” ?
-
Crezi ca ia durut mana sa scrie?! Ma mir ca nu-i si pro arhitect asociat…
La câți bani a păpat CET-ul, se construiau 2 CET- uri, și vreo 2 spitale, și rămâneau și de borduri pentru 5 runde de alegeri .locale….
castigatorul e proarhitectura!!
Elsaco a încercat să facă la CET-ul nou o investiție ca la Oradea. Falcă și Lilioara s-au opus atunci. Am văzut rezultatul: La Oradea funcționează turbina cu gaz la Arad s-a închis/vândut CET-ul.