Evenimentul a debutat pe 6 iulie, cu un concurs de pescuit la care au participat 30 de pescari, iar mai târziu un eveniment intercultural realizat cu ajutorul unor voluntari din țări precum Turcia, Portugalia, Columbia, Mexic și Spania, sosiți în Arad printr-un proiect Erasmus+. Vizitatorii au avut posibilitatea să cumpere produse de la fermierii din zona Macea-Curtici, roșiile măcene fiind scoase în evidență. În ceea ce privește scena, de pe care a prezentat Zoltan Lovas și Nicoleta Pavel, au concertat: Taraful de la Macea, Ansamblul de copii al Căminului Macea, Ansamblul „Mugurașii” din Curtici, Ansamblul „Românașul” din Zădăreni, Ansamblul „Edera” din Macea și Ansamblul „Cununița UVVG” din Sântana. Atmosfera a mai fost întreținută și de către Mircea Stanciu, Ionuț Macavei cu formația, Radu Moș și solistele Andreia Chișe și Gina Andro, Oana Florina Stana, Maria Stan Toma, Hornea Cosmina, Florin Oprițescu, Monica Groza, Lucian Drăgan jr., Ionela Moruțan, Vasile Coca, Simona Costin, Ionuț Mateș și Cornel de la Chișcău.
„Ducem mai departe această tradiție”
„Ne bucurăm să ducem această tradiție mai departe și doresc să mulțumesc tuturor partenerilor, producătorilor, voluntarilor, sportivilor și vizitatorilor care au ajuns alături de noi la cea de-a zecea ediție” – spune Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea. „Festivalul părădăicilor și-a propus trei lucruri: să îi pună în legătură directă pe consumatorii arădeni și fermierii din Macea și împrejurimi, să promoveze tradițiile locale și să încurajeze mișcarea pe bicicletă, prin activitățile sportive realizate” – precizează Sorin Victor Roman, unul dintre inițiatorii evenimentului.
Evenimentul a fost organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Macea, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Local Macea, Asociația pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural și Asociația Millenium Center.
Citiți principiile noastre de moderare aici!