Aniroc Signature Hotel, hotelul de cinci stele ridicat de familia Țucudean în centrul Aradului, a fost inaugurat joi seara într-o atmosferă calmă și prietenoasă, printre invitați numărându-se oficialități locale, oameni de afaceri, directori de instituții, sportivi, cadre universitare și, desigur, prietenii familiei. Doar mașinile de lux din fața clădirii deconspirau, ce-i drept, evenimentul ascuns printre clădirile centrului vechi. Nici măcar formația invitată să destindă atmosfera pe terasa hotelului nu a stricat din calmul micului și relativ liniștitului oraș.
Situat pe strada Vasile Goldiș, la numărul 5, hotelul care și-a deschis porțile joi și care găzduiește deja turiști, dispune de 73 de camere și șapte apartamente personalizate, care poartă fiecare numele unui sat, a unei comune, sau a unui oraș din județul Arad. Vinga, Sebiș, Zerind, Ineu au fost doar câteva dintre elegantele camere cu puternice accente industriale care puteau fi vizitate ieri de către cei care au participat la inaugurarea hotelului.
Pereți de sticlă între băi și camere, pereți din beton cu aspect industrial, accente din lemne și metal, culori alese pentru a contura aceeași temă, cu iz spartan și imagini sepia cu Aradul au „lucrat” împreună pentru a contura cel mai modern hotel din orașul nostru și singurul de cinci stele de aici.
Gazdele evenimentului au fost nimeni alții decât proprietarul hotelului, George Țucudean și familia sa, tânărul membru al familiei fiind și cel care le-a adresat invitaților câteva cuvinte înainte de tăierea panglicii. „Am pus foarte mult suflet în acest proiect de când m-am lăsat de fotbal”, a mărturisit fostul atacant al echipei naționale, care a lăsat mai apoi plăcerea de a tăia panglica celor mai tineri membrii ai familiei Țucudean, Maxi și Marc, care s-au ales și cu o cameră în hotel ce le poartă numele (singura care nu poartă numele unor localități din Arad).
Numele hotelului, Aniroc Signature, a fost ales în memoria Corinei Țucudean (prenumele citit invers dând numele hotelului) care a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Clădirea din centrul orașului adăpostește și un centru spa (cu piscină, saună, jacuzzi), o sală de fitness, o sală de conferințe și evenimente de 200 de locuri, un restaurant interior de 80 de locuri, o terasă de 60 de locuri (ambele deschise tuturor, nu doar celor cazați la hotel) și o parcare subterană de 40 de locuri.
Proprietarii hotelului, alături de proiectanți și executanți, au ales să combine industrialul cu ecologicul, o multitudine de plante decorând holul principal al clădirii. Mai mult, după cum spunea la inaugurare și managerului Raul Rareș Duca, s-a pus accent pe protejarea mediului, optându-se pentru biomasă cu recirculare de gaze ca energie termică utilizată la producerea încălzirii și a apei calde. 30% din energia electrică necesară funcționării hotelului este produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, iar restul de energie provine din energie verde cu certificate de origine, printr-un parteneriat încheiat cu Enel.
Designul, arhitectura și mobilierul aparțin Kubika Ateliere, în timp ce restaurantul hotelului a „încăput” pe mâna cunoscutul chef Raul Vidican. De joi, Aniroc Signature Hotel își așteaptă turiștii, mai multe rezervări fiind deja făcute pentru un eveniment important ce va avea loc la Arad, dar despre care www.aradon.ro și Jurnal arădean vor scrie cu altă ocazie, la momentul potrivit.
Trimite articolul
XInvestiție bună pentru oraș, dar ca orice lucru făcut în orașul ăsta. Fațada hotelului trebuia făcută în ton cu arhitectura zonală. Dar nah….ne doare-n fund. Nimeni nu respectă pe nimeni și nimic.
-
asa-i ca e usor sa faci evaluari stilistice pe banii altuia?
apartamentul unde stai cum arata? -
Dar nah,te putem scarpină unde te doare…
pacat de locul ales
Mult succes in noua locatie,cred ca este un loc de referinta in Arad,de care orasul avea nevoie.
Aniroc – Corina …..cine-i Corina?……da’ cine-i arhitectul?
-
Citeste articolul si nu intreba ca prostul!!!
Managerul cred ca nu stie ce sursa de energie foloseste hotelul. In fiecare zi vad ca se aduce rumegus…si panouri nu am vazut pe acoperisul hotelului…cred ca le au in parcarea subterana.
-
Daca e cum ziceti pai rumegusu e biomasa
hotel de 5 stele in orasel de 2 stele
-
În comună cu tramvai pe centru…
Felicitări intregii familii Tucudean pt. realizarea acestui important obiectiv si mult succes in continuare!
Oameni necăjiți…
Bianca faci o cafea!
Am fost deja cazat la hotel, foarte fain, păcat ca nu a fost duminica ca făceam și o baie…..alta dată..
fix 5 stele…adică waldorf, Hilton..incepem cu numele ales..aniroc..superb…exista o lista de o zi a condițiilor pt un hotel de 5 stele…pt profani e ok …că și diplomele de licență din tara asta, doctoratele . apropo, nu apare pe nicio căutare online la hotel 5 stele, acolo unde contează …:)))
-
Ce grija au unii, ca sa ai 5 stele trebuie sa ai un anumit punctaj, undeva peste 170 daca nu ma insel, din ce am inteles la deschidere dansii au peste 220 de puncte. Cat despre nume, felicitari lor ca is cinstesc mama trecuta in nefinta! Mie personal imj si place cum se aude Aniroc Signature.
-
un hotel cu așa pretenții se reflectă în clientela, deocamdată nu se regăsește pe site urile de turism extern ,pt clica de aici merge …mai vorbim..
-
Ce discrepanță în societatea noastră?! Unii fac hotel de 5 stele, alții nu se ajung de la o lună la alta. Opulență și snobism…
Numele managerului spune tot..
-
Da,e un manager de top. Are un CV impresionant…care il recomanda. Vrem sa-l punem presedinte la asociatia chinologica…sau la azilul de maidanezi …ca e ca un caine credincios.Mai rar asa exemplar.
Deci Ei sunt cei care au demolat monumentul istoric clădire peste care s-a făcut acest hotel. Păcat mare păcat ca au distrus arhitectura străzii cu ceva ce nu trebuie sa fie acolo. Alții plâng după clădiri vechi și noi le demolam. Nu înțeleg nici in ziua cum de au primit autorizație sa demoleze fostul sediu al sanepidului.. La câte milioane de euro au pot demola și Primăria cu șpagă și nu comentează nimeni.
Daca un tanar afacerist local face o investitie unde se pot gazdui oaspetii orasului decent, nu e bine, ca de ce face. Daca alegea sa nu face nimic, iar nu era bine. Faptul ca isi consuma banii munciti de el local si aduce plus valoare este de admirat si ar fi bine ca si altii sa-i urmeze exemplul. Plus ca este nascut si crescut in orasul nostru. Respect George Tucudean! Succes!
-
Ce a muncit George Tucudean? Au muncit oamenii de pe “plantatiile” ( a se citi,fabricile) unde au fost exploatati de Tucudean senior.