După doi ani de la (re)începerea lucrărilor, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a realizat, în sfârşit, recepţia bazinului de înot din Subcetate.
„Luni, 1 octombrie, Compania Naţională de Investiţii a realizat procesul verbal cu constructorul, cu semnăturile de rigoare. Acum, urmează ca în prima şedinţă de Consiliu Local să aprobăm protocolul prin care dânşii ne predau nouă bazinul de polo. Apoi protocolul va fi semnat de primar, directorul CNI şi ministrul Dezvoltării. După aceea, Municipalitatea are două direcţii: ori îl exploatează în regim propriu, în instituţia Primăriei, ori transferă – şi noi decidem, prin CLM, să transfere – acest bazin de polo către firma Recons care administrează atât patinoarul, cât şi ştrandul. Şi e logic, pe aceeaşi linie, să administreze şi bazinul de polo. După acest transfer, Recons va trebui să intre în procedură pentru a-şi angaja personal, pentru a încheia un contract cu o firmă de mentenanţă care să asigure întreţinerea bazinului. Asta înseamnă că populaţia va beneficia de acest bazin de polo peste aproximativ patru luni de zile” – a precizat primarul Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă de luni. Edilul a mai spus că, odată cu aprobarea transferului către Recons, se vor stabili şi tarifele de intrare la bazinul din Subcetate.
Date tehnice
Bazinul de înot din Subcetate este o investiţie obţinută de municipalitatea arădeană în anul 2011. Lucrările de execuţie au fost însă blocate timp de trei ani de zile începând cu anul 2012. În noiembrie 2015, construcţia bazinului de polo a fost inclusă în programul „Bazine de înot”, susţinut de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 23.140.051 lei (TVA inclus) din care 30% reprezintă contribuţia municipalităţii arădene. Aceasta a pus la dispoziţie terenul pe care s-a ridicat construcţia şi a asigurat toate utilitățile, respectiv apă, canal, gaz și electricitate.
Potrivit CNI, proiectul a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20–1,60 m). Capacitatea maximă este de 166 de persoane/oră (pentru bazinul competițional), respectiv 65 de persoane/oră (pentru cel de antrenament).
Conform Primăriei, bazinul de înot (polo) va fi deschis atât pentru performanţă şi cluburi sportive, cât şi pentru agrement. Municipalitatea aşteaptă acum propunerile arădenilor pentru dezvoltarea zonei adiacente cu noi spații destinate sportului.
Trei nivele
Clădirea din Subcetate este organizată pe trei nivele: subsol (utilizat ca spaţiu tehnic), parter (destinat bazinelor, holurilor de acces, vestiarelor şi anexelor – cabinet medical pentru control anti-doping, camere pentru arbitri și observatori, depozit materiale sportive) şi etaj (rezervat celor două tribune cu o capacitate totală de 400 de locuri şi circulaţiei spectatorilor).
Citiți principiile noastre de moderare aici!