FIRITEAZ. În Ziua Adormirii Maicii Domnului, de hramul Bisericii Ortodoxe din Firiteaz, a fost sfinţit şi inaugurat Centrul de Tineret „Bucurie în Ortodoxie” al Parohiei din localitate. Pe lângă oamenii locului şi apropiaţii lor, simpli credincioşi şi clerici, evenimentul a fost onorat de prezenţa ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, Emilia Brăneţ, primar al comunei Şagu (în subordinea administrativă a căreia se află satul Firiteaz). Cu toţii i-au fost alături preotului paroh Sergiu Sandu – iniţiatorul şi sufletul acestui Centru –, apreciindu-i strădania şi dăruirea de care a dat dovadă în înfăptuirea proiectului.
Vis împlinit
Şapte luni a durat amenajarea Centrului de Tineret în clădirea fostei şcoli primare din Firiteaz. Planurile iniţiale s-au dezvoltat din mers, sub atenta şi însufleţita coordonare a părintelui Sergiu Sandu. Visul său de a înfiinţa acest centru a fost preluat şi de alţi oameni care s-au implicat şi au ajutat pentru a-l duce la capăt. Şi, în cele din urmă, cu efort susţinut, visul s-a împlinit. Astăzi, copiii şi tinerii din Firiteaz au un loc în care să se bucure împreună, în care sunt ghidaţi să-şi construiască şi dezvolte relaţia cu Dumnezeu.
În cadrul Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie” de la Firiteaz, se desfășoară activități din cele mai diversificate: meditații (matematică, limba română, engleză), studierea unor instrumente, ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale, creșterea stimei de sine, cunoașterea și exprimarea propriilor trăiri și emoții, relaționarea directă între copii și tineri, dezvoltarea empatiei, reducerea stresului ș.a. Se organizează promenade şi lecţii de echitaţie.
La orice activitate ar lua parte, copiii şi tinerii care trec pragul Centrului „Bucurie în Ortodoxie” trebuie să rămână cu un gând:
„Fii Bucurie pentru cei pe care i-a așezat Dumnezeu în viața ta!”.
Acesta e crezul, aceasta e misiunea părintelui Sergiu Sandu.
Trimite articolul
Xsi daca tinerii sunt atei sau sunt de alta confesiune religioasa ce faceti? ii convertiti la ortodoxism sau nu ii ajutati?
intreb asa din curiozitate nu de alta.
-
Daca sunt atei sau satanisti atunci sa mearga la usr,acolo e locul lor…
-
Dar sectele la randul lor ce fac ? Nu ne sufoca prin mesaje si citate din cartile lor care au contrafacut Scriptura ? Nu prin viclenie isi atrag si aiuresc de cap pe cei slabi de inger sau in nevoie si pana sa isi dea seama ii si ,,boteaza,, Mai lasati insinuarile viclene si tau intentionate, voi de la secte.
Cum ati avut indrazneala,tupeul si nerusinarea sa faceti aceasta inaugurare fara prezenta augusta a parlamentarului european,sau cel putin a intelectualului liberalilor,pe nume Balcea ? Veti da socoteala !!
Eu sunt unul din angajații două centre de asemenea statut pot să vă spun că în general nu sunt mai multe patru angajați și anume o femeie de servici o învățătoare o persoană care face mâncare și o persoană care se ocupă de activitatea extrașcolară mai bine spus de activitățile fizice comportamentale și de acomodare Pe lângă aceste persoane sunt cei care finanțează aceștia care finanțează trebuie să participe într-un fel Într-un fel încât să învețe de la aceste patru persoane ce să spună este o sărăcie în România care nu nu dăinuiește sprea duce un folos familiilor din contră familiile și copiii se prefac în sensul că e într-adevăr n-au ce mânca acasă dar nici statul nu și nici biserica nu prevede acel lucru de a ajuta prin acest statut al locului să ajute persoanele familiile încât să-și permită copiii să meargă la școală de aceea susțin foarte puternic o situație nu-i înfometați în aceste instituții de sărăcie pentru că nu se ajunge la nici o conviețuire în acel sat sau în acea comunitate darPot să vă spun că această idee s-a implementat deci preferam să ducem câteva pachete săptămânal la familii chiar și prin copii veniți la centru și copiii cu părinții primeau acele pachete duse bineînțeles de tot de angajați acasă deci venea cu pilul și mergea cu angajatul acasă așa trebuie stimulată toată efortul ăsta de a aduce statutul unei familii la un nivel de subzistenta pentru a putea trimite la școală bineînțeles că toți trebuie să lucre acasă toți părinții lui acasă chiar dacă au probleme psihice datorită sărăciei
-
Ai de capul meu! Cum scrii așa de…Te rog pune mâna pe un roman clasic(de liceu)
Nu constrânge ți copiii să moară de foame și să depindă de acest centru încât nici o activitate să nu ajute la implementarea Educației și mai ales a ajutorului comunității în sensul că sunt oameni care vor să ofere vor să se implice dar ei trebuie să meargă adoua zi la lucru deci sunt oameni care și aceștia au nevoie de de o înțelege atunci când vin și ajută persoane sau să spun așa chiar ajută pe cei care sunt angajați acolo să trăiască și ei de ce să trăiască și ei și prin treaba aceasta să aducă 11 efort chiar un efort de a plăti măcar benzina curentul și nu în cele din urmă salariul pentru că aceste patru persoane să știți că nu trăiesc cu aerMai bine spus trăiesc prin ajutorul acesta muncind și lucrând cum să zic un efort dozat care să nu treacă peste o limită să spunem așa a imposibilității unei persoane angajate să ofere ceva în educația unui copil și credeți mă că așa este deci te cu un copil nu se poate sta foarte mult la masă dar trebuie făcute pozele acelea foarte dese înțelegeți și nu trebuie făcute toate aiurea chiar trebuie tot de făcut metodic trebuie ales niște momente încât număr de angajați trebuie știute de copil pentru copil ca să știe el are nevoie să se acomodeze acolo de aceea sunt mulți care copiii care într-adevăr au probleme medicale și văd că asta nu se pune în mișcare nimic au probleme deAu probleme la școală încât chiar acești angajați îl ajută mult mai mult dacă ar da un sfat al învățătoarei bineînțeles ajutându-i să învețe da deci am sunt atâtea cazuri pentru că eu lucrez și văd aceste cazuri dar copilul sunt copii care vin maltratați de acasă să nu credeți că nu este adevărat și de aceea tot timpul trebuie vizitați acasă și chiar aduse un sprijin pentru familiile lor și înțelese bineînțeles pentru că și mulți au nevoie de terapie asta de a vorbi despre copil și să știi că rezultatele se văd dar pe lângă acesti 4 angajați ganditiva că trebuie să fie și oameni de sprijin în sensul că chiar trebuie bineînțeles să ai și o grădină acolo un teren mic de de joacă și să meargă la familie bineînțeles deci câteva persoane stabile care au contact cu acești angajați și știu să chiar să discute cu oamenii când situației de multe ori neconfortabile în sensul că acasă poate au doar un pat unde să doarmă cine știe unde trăiesc în chirie trăiesc deci trebuie avută toate chestiile astea încă în calcul în sensul că trebuie chiar bani chiar bani și din partea Primăriei și cu oameni se poate implementa fără oameni mai greu să ajungi la o să zic așa un compromis încât omul ăla să nu simtă o povară din partea celui care îl ajută vă
Bravo lor !