ARAD. S-a dat startul procesului în care arădeanul Mihai Pârv, alături de fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi alţi patru inculpaţi sunt acuzaţi de fraudarea unor concursuri care vizau şefia unor direcţii judeţene de agricultură sau chiar în interiorul ministerului. Procesul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După cum ziarul nostru a anunţat, judecătorul de cameră preliminară de la Instanţa Supremă a decis să valideze rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara, care a instrumentat acest caz de fraudă. După ce decizia din camera preliminată a rămas definitivă, respectiv la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, procesul a intrat pe fond, zilele trecute având loc prima înfăţişare. După cum era de aşteptat, s-a solicitat amânarea cauzei, lucru admis de magistraţi. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 13 martie.
Au primit subiectele
Reamintim faptul că Adrian Ionuţ Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, Andrei Cristian Răducan, fost director general în cadrul ministerului, Mihai Pârv, fost director adjunct la Direcţia Agricolă Arad, Aurel Sandu, fost şef de serviciu în cadrul Ministerului Agriculturii, şi Cătălin Ionuţ Lăscaie, consilier judeţean în Dâmboviţa, au fost trimişi în judecată de DNA Timişoara, fiind vizate infracţiuni de abuz în serviciu.
„În perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații <agreați>, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei”, anunţat cei de la DNA în decembrie 2022, la data trimiterii în judecată a celor de mai sus.
Arădeanul Mihai Pârv era membru important al PSD Arad şi viza obţinerea postului de director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Arad. Mai mult decât atât, procurorii au aşteptat ca acesta să şi câştige concursul şi să îşi preia postul, înainte de a demara audierile. La numai câteva zile după ce, în baza unui concurs aranjat, Pârv s-a văzut director adjunct, acesta a demisionat, după care a plecat din ţară.
Trimite articolul
XDupa titlu, am crezut ca-i judeca pe toti… Nu exista post in administratia publica fara dedicatie…
Ete scart ! ,, stimabilii ,, sunt nevinovati dl ! o sa vedeti la proces , fac pariu cu oricine ca vor fi achitati toti inculpatii , ba chiar mai mult decat atat , statul va trebui sa le plateasca daune morale pentru ,, sifonarea imaginii publice ,, nu mult , nu !
asa o suma simbolica , cam cat sa isi repare imaginea , vreo 500 000 de coco minim , caci statul are bani , nu ?
Apucamau probreme. Intermediatorul a livrat si nu e judecat.