În 1987, hunedoreanul devenea campion mondial la juniori. Patru ani mai târziu, părăsea pugilismul amator în favoarea celui profesionist şi ajungea unul dintre starurile puternicului club german Universum Box-Promotion (Hamburg), pentru care boxa sub numele de ring Michael Lowe. În 1997, dobândea centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în faţa lui Santiago Samaniego, fiind primul român care îşi adjudeca titlul mondial şi deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesionişti, Leonard Doroftei şi Lucian Bute.
Leu a fost nevoit să-şi încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braţ, însă palmaresul său de invidiat stârneşte şi azi uimirea: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 din acestea încheindu-se prin KO. După ce şi-a agăţat mănuşile în cui, Mihai a trecut la volan şi a demonstrat că e un continuator demn al tatălui său, fostă glorie a automobilismului din România, cucerind în 2003 titlul de campion naţional la raliuri.
A învins cancerul!
Conform Prosport, astăzi, Mihai Leu e arbitru de box şi organizator în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, competiţie pe care nu se lasă până când nu o va integra în circuitul Campionatului Mondial. A câştigat meciul vieţii în lupta cu o boală nemiloasă, iar acum investeşte entuziasm şi energie în pregătirea Raliului Aradului (7-8 mai) – unde are susţinerea primarului Gheorghe Falcă – , precum şi într-un proiect deocamdată secret alături de fiul său, Marco (21 ani).
Citiți principiile noastre de moderare aici!