ARAD. În urmă cu doi ani, parlamentarul PNL Arad, Glad Varga, a inițiat un proiect legislativ privind modificarea Legii 211/2011. Legea 211 reglementează regimul deșeurilor, iar parlamentarul arădean și-a propus ca prin modificările propuse să majoreze pe de o parte cuantumul amenzilor, dar să fie introdusă ca sancțiune complementară curățarea terenului. Parcursul inițiativei arădeanului nu a fost unul ușor, după ce în februarie 2018 Senatul a remis proiectul de lege. Chiar și în aceste condiții, deputatul Glad Varga a continuat lupta și a trimis proiectul în comisiile din cadrul Camerei Deputaților. Luni, 23 septembrie proiectul său legislativ a fost spus dezbaterilor în plenul Camerei Deputaților, iar marți, 24 septembrie, proiectul a fost adoptat cu 251 de voturi pentru.
„Să treci un proiect legislativ prin Parlament, cu atât mai mult fiind în Opoziție, nu e ușor. Dar am crezut în proiectul inițiat și am reușit să îmi conving colegii de necesitatea modificărilor propuse. Majorarea cuantumului amenzilor şi introducerea unor sancţiuni complementare pentru nerespectarea interdicţiei de abandonare a deşeurilor – ridicarea deşeurilor depozitate în zone neautorizate, curăţarea terenului, eliminarea deşeurilor conform legislaţiei în vigoare sunt modificările pe care le-am propus prin acest proiect de lege, având în vedere că, în mod frecvent, deşeurile din construcţii şi demolări sunt lăsate la marginea drumului, afectând peisajul şi poluând mediul. Intrarea în vigoare a acestor prevederi constituie un prim pas pentru dispariţia depozitelor necontrolate de deşeuri”, a transmis deputatul Glad Varga.
Valoare amenzilor
De acum înainte cei care își bat joc de mediu riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, dacă sunt persoane fizice și între 20.000 și 40.000 de lei, dacă sunt persoane juridice. Pe lângă aceste amenzi au fost introduse și sancțiuni complementare care vizează ridicarea deșeurilor abandonate și curățarea terenului.
Trimite articolul
XFelicitari, in sfarsit devenim civilizati prin forta amenzilor!
Trebuiau amenzi si mai mari pentru persoane fizice ca afara, daca nu au bani la munca voluntara cu ei minim un an!
Problema este cum ii prindeti, daca noi ii vedem aruncand deseuri unde nu trebuie cui sa raportam???????
Punem poze pe un site sau?
Dati si o solutie totusi, ca doar cu Amenzile pe Hartie NU AJUTATI mediul!!!
Puneti camere de luat vederi, pe malul Muresului este totusi vreo camera? Pe camp, in padure aveti camere? Cum ii prindeti totusi?