O veste tristă s-a abătut, marţi, 23 noiembrie, peste arădenii cu handicap neuromotor, peste familiile şi prietenii lor: a murit Ecaterina Ani Jager, preşedinta filialei judeţene a Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor din România. A fost sufletul acestei organizaţii încă de la începuturile ei, a fost o luptătoare ferventă a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi din România, a fost un om pe sprijinul necondiţionat al căruia te puteai baza oricând, a fost – în ciuda handicapului pe care l-a dobândit în adolescenţă, în urma unui accident rutier – o femeie fermecătoare, de o frumuseţe aparte. A încercat permanent să-şi depăşească limitele, să dea un sens încercărilor la care viaţa a supus-o, să empatizeze cu cei aflaţi în suferinţă, să-şi valorifice sensibilitatea şi aptitudinile făcând bine celor din jur.
Părea că nimic nu o poate doborî pe Ecaterina Ani Jager, dar… firul vieţii ei s-a rupt luni, 22 noiembrie 2021, la orele serii. Pe lângă paraplegia care a ţinut-o zeci de ani în scaunul rulant, ea suferea şi de insuficienţă circulatorie şi, pe fondul acestei fragilităţi medicale, infecţia cu noul coronavirus a produs ravagii. A ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe 15 noiembrie 2021, în stare gravă, fiind internată direct pe Secţia ATI a Spitalului COVID din Grădişte. Era nevaccinată. A supravieţuit o săptămână de la momentul internării. Ecaterina Ani Jager avea 64 de ani.
Date biografice
Ecaterina Ani Jager s-a născut la 19 februarie 1957. Era absolventă a Liceului „Elena Ghiba Birta”, vorbea fluent engleza, germana şi maghiara. Mare iubitoare de sport încă din copilărie, a practicat gimnastica de performanţă până la accidentul fatidic din ziua de Crăciun a anului 1975. Viaţa ei s-a schimbat brusc şi iremediabil. Dar a avut puterea şi ştiinţa de a-i da un rost. S-a implicat activ în acţiuni şi proiecte care au dus la îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu handicap din România. Iar meritele sale au fost recunoscute.
În 2007, la o zi după ce împlinise 50 de ani, Revista Avantaje a desemnat-o pe Ecaterina Ani Jager „Femeia anului 2006” la secțiunea Inițiativă în Sprijinul Semenilor. Pe când avea 55 de ani, a fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România, Hubners „Who is who” (o culegere biografică a femeilor și bărbaților contemporani cu carieră de succes). La aproape 60 de ani, a primit „Marele Premiu 2016” din partea Consiliului Național al Dizabilității din România. În 2017, Consiliul Local al Municipiului Arad i-a conferit Titlul Pro Urbe pentru dăruire şi întreaga activitate pusă în slujba persoanelor cu handicap neuromotor.
Zâmbetul, optimismul şi umorul Ecaterinei Ani Jager sunt de neînlocuit. Puterea sa de luptă, demnitatea cu care şi-a înfruntat destinul vor rămâne un model pentru mulţi oameni cu sau fără handicap.
Dumnezeu să o odihnească în pace!
Trimite articolul
XBunul Dumnezeu să-i de-a odihnă veșnică!
Dumnezeu sa o ierte !
Kati Jäger rămâne un model de conduită și exemplu de demnitate pentru noi. Să o primească Tatăl ceresc la limina Lui veșnică! Să-i permită să zburde și să alerge din nou, ca în copilărie …
Dumnezeu sa o ierte !
daca se vaccina putea sa mai lupte . Prostia omoara ….
-
Eu sunt un adept al vaccinarii dar daca ai fi citit cu atentie articolul ar fi trebuit sa remarci faptul ca femeia nu sa putut vaccina din motive foarte intemeiate. Asa ca mai incet apostrofari prostesti.
DUMNEZEU SA O IERTE SI SA O ODIHNEASCA!