Modernizarea oraşului, refacerea carosabilului, amenajarea parcărilor sunt deziderate cu care majoritatea locuitorilor sunt de acord. Problemele apar atunci când ele sunt puse în practică. Nu o dată am scris despre superficialitatea execuţiei de care dau dovadă firmele contractante. Un caz ce contrazice orice raţionament logic a apărut pe Calea Radnei (partea dreaptă dinspre Podgoria, zonă de case).
La amenajarea parcărilor nu s-a ţinut cont de faptul că rezidenţii din zonă au maşini, iar bordurile ridicate în dreptul porţilor nu le permite acestora să le scoată din curte. Viorica Pleş, unul dintre locuitorii din zona ne-a declarat „Eu am un Matiz, e o maşină mică, joasă, nu mai am cum să ies din curte cu ea. Ar trebui ca cineva să o ridice peste bordură”. A încercat să stea de vorbă cu şeful echipei care coordona lucrarea în zonă, iar răspunsul a fost „Vă ridicaţi poarta şi casa dacă va fi nevoie”, o replică pe măsura execuţiei.
Pericol de inundaţii
Conform planului, trotuarul va fi şi el ridicat cu câţiva centimetri iar casele vor rămâne sub nivel, ceea ce înseamnă că apa va sta în curţile oamenilor. Nu există nici o pantă, doar borduri care nu permit apei să treacă spre gurile de canal. „Nu trebuie să ai studii de specialitate ca să-ţi dai seama ce se va întâmpla când va fi ridicat şi trotuarul. Proiectantul ar fi trebuit să fie la faţa locului, să vadă că aici terenul e mult mai jos decât la capătul străzii, ar fi trebuit ca lucrările să fie adaptate la situaţia din teren” a spus cu supărare în glas, Mihalcovici Ioan, un rezident.
A fost făcută plângere scrisă la Primărie, înregistrată pe 20 octombrie, la care oamenii speră să primească răspuns cât mai repede, până se mai poate modifica ceva.
Paguba ecologică
Cu ocazia amenajării parcărilor de pe marginea şoselelor a fost tăiată şi perdeaua de copaci ce mai proteja casele de poluare şoselelor. În faţa a doar trei case au fost scoşi nu mai puţin de 20 de copăcei ce vor fi înlocuiţi cu beton.
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!