ARAD. S-a dat startul la înmânarea-preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei. Pentru arădenii care se încălzesc cu energie termică, cererile sunt înmânate către beneficiari de către CET Arad, prin casieriile sale. În ceea ce-i priveşte pe arădenii care-şi încălzesc locuinţa cu energie electrică, gaze naturale, respectiv cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, cererile sunt înmânate beneficiarilor la cele patru centre ale Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC). Distribuirea cererilor se face începând de luni, 21 octombrie. Preluarea dosarelor se face între 21 octombrie şi 18 noiembrie.
„Activitatea de preluare a cererilor privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică se va desfăşura doar la Centrul nr. 2, situat în Arad, Calea Radnei nr. 250 (sediul DDAC-n.r.). Activitatea de preluare a cererilor privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni combustibili petrolieri se va desfăşura la fiecare centru, după un program stabilit pe zile şi străzi, de luni până joi între orele 8.30–16.00, vineri între orele 8.30–15.00 şi sâmbăta între orele 8.30–12.00” – precizează Erika Stark, director al DDAC Arad.
Condiţii
La fel ca în anii anteriori, există o serie de condiţii care restricţionează accesul oamenilor la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Pe lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului se află: *clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; *terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală; *autoturism/ autoturisme şi/ sau motocicletă/ motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile; *mai mult de un autoturism/ motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani; *autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze; *utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată; *utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale; *utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric. Bunuri mobile sunt luate în considerare dacă se află în stare de funcţionare.
„Deţinerea unuia dintre bunurile menţionate conduce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei” – atenţionează Erika Stark.
O altă piedică ce stă în calea ajutorului pentru încălzirea locuinţei o constituie depozitele bancare cu valoare de peste 3.000 lei. De asemenea, nu pot primi banii de încălzire nici cei care deţin suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.
Patru centre
Centrul Nr. 1: P-ţa Plevnei nr. 1. Telefon: 0257/282777, Cartiere arondate: Centru (B-dul Revoluţiei, de la P-ţa Romană până la Gară şi străzile adiacente), Aradul Nou, Sânicolaul Mic, Subcetate, Mureşel, Grădişte, Cartierul Funcţionarilor
Centrul Nr.2: Calea Radnei nr. 250. Telefon: 0257/285150, Cartiere arondate: Micălaca (inclusiv zona III)
Centrul Nr.3: Calea Aurel Vlaicu nr. 227. Telefon: 0257/348084, Cartiere arondate: *Şega, Gai, Bujac, Poltura, 6Vânători (pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică şi gaze naturale); *Gai, Bujac, Poltura, 6Vânători (pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri)
Centrul Nr.4: Str. Baladei bl. 5 (zona Confecţii). Telefon:0257/252282, Cartiere arondate: *Pârneava, zona Confecţii, Faleza Sud, Drăgăşani, Cadaş (pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică şi gaze naturale); *Pârneava, zona Confecţii, Faleza Sud, Drăgăşani, Cadaş, Şega (pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri)
Citiți principiile noastre de moderare aici!