După decizia Tribunalului Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a remis un comunicat de presă oficial.
„În urma activităților desfășurate la datele de 11 februarie și 31 martie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, la data de 9 mai a fost depistat la intrarea pe teritoriul României un bărbat, cetățean străin, cercetat pentru trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc. Astfel, în sarcina sa s-a reținut faptul că, în luna februarie 2024, ar fi introdus ilegal în România, din Serbia, peste 440.000 de comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), destinate comercializării, care au fost descoperite și ridicate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 10 februarie. Bărbatul ar fi acționat în baza unei înțelegeri prealabile cu alte două persoane cercetate în stare de arestare preventivă, în acest dosar. Joi, 9 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului. Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile”, anunţă cei de la IPJ Arad.
Aceştia au mai precizat faptul că acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Poliţia Oraşului Nădlac și Poliţia Municipiului Arad – Secţia 2 Poliţie Rurală.
„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicarea Poliţiei.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi patru inculpaţi, după ce au stat în arest preventiv pentru 30 de zile, aceştia au fost lăsaţi în arest la domiciliu.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Arad şi, în consecinţă, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată prin încheierea penală nr. 45 din Camera de consiliu din 30 martie 2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, faţă de inculpatul Crainic Bogdan Eugen, deţinut în Arestul IPJ Hunedoara, cercetat pentru comiterea infracţiunilor instigare la trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, luată prin încheierea penală nr. 45 din Camera de consiliu din 30 martie 2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, faţă de inculpata Terpea Alexandra Ancuţa, cercetată pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de risc, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 29.04.2024 şi până la 28.05.2024. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, luată prin încheierea penală nr. 47 din Camera de consiliu din 3 aprilie 2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, faţă de inculpatul Floruţ Ionel Florin, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor pe o perioadă de 24 zile, începând cu data de 5.05.2024 şi până la 28.05.2024, inclusiv. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată prin încheierea penală nr. 45 din Camera de consiliu din 30 martie 2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, faţă de inculpatul Doţa Florin Claudiu, arestat în Arestul IPJ Hunedoara, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de inculpata Terpea Alexandra Ancuţa prin avocat”, au stabilit judecătorii.
Reamintim faptul că, în luna februarie a acestui an, DIICOT a desfăşurat o percheziţie în urma căreia au fost descoperite 440.000 de pastile aduse din Serbia, care urmau să fie vândute consumatorilor de droguri din Arad.
„În urma percheziției domiciliare efectuate la data de 10 februarie, în locuința acestuia din municipiul Arad, au fost descoperite și ridicate peste 200.000 de comprimate conținând diazepam, aproximativ 180.000 de comprimate conținând alprazolam și 61.000 de comprimate cu substanță activă clonazepam. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 25 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal”, anunţau atunci cei de la DIICOT.
La acel moment, Floruţ Ionel Florin, la domiciliul căruia au fost găsite pastilele, a fost arestat preventiv.
Trimite articolul
XNu mai zapaciti lumea. Astea sint medicamente care se găsesc in farmacii, nu droguri!
-
Hopa.Nu esti tu cumva ,,sageata” aia a lui bruneta?vezi ca infunzi puscaria cumatra
-
Habar nu am despre cine vorbești. Normal ca e interzis ce a facut, dar benzodiazepinele sunt medicamente nu droguri
-