În cadrul întâlnirii dintre elevi şi oamenii legii au fost atinse subiecte delictate, cum ar fi abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia. Elevii au discutat cu polițiștii și despre rolul anturajului și al modelelor pe care și le aleg în viață, fiind îndrumați să discute cu părinții lor atât aspectele plăcute, cât și cele mai puțin plăcute ce apar pe plan școlar sau extra-școlar.
Campania „Atingeri Nedorite” se dorește a fi un răspuns la creșterea numărului de cazuri de abuz sexual înregistrate la nivel național, în anul 2021, conform analizei realizate de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române. Obiectivul campaniei îl reprezintă creșterea gradului de informare al copiilor, părinților și publicului larg, asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestui tip de abuz, respectiv creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale acestuia, pe termen mediu și lung.
„În cadrul campaniei, copiii învaţă despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Astfel, ei pot suna gratuit la telefonul 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată, în România, de Asociaţia Telefonul Copilului. De asemenea, pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro, și pe platforma online a organizatiei https://www.116111.ro”, transmit reprezentanţii IPJ Arad.
Trimite articolul
Xcei care abuzeaza de copii, le fac rau sau ai maltrateaza, ar trebui trimisi pe front ca sa vada ce inseamna durerea, frica ….acum e momentul lor !!!!
aici nu va inghesuiti cu comentariile ca si acolo unde un caine a muscat un copil, oare copii abuzati nu simt durerea???? suntem o natie indobitocita.
e un caz in arad o fetita abuzata chiar de un fost politist.desi sunt multe sesizari nimeni nu a luat masuri