S-a pus punct, dar se ia de la capăt. Vorbim despre al patrulea dosar de corupţie care o are drept inculpată pe Floriţă Boloş, fost judecător la Judecătoria Ineu, acolo unde transformase sentinţele în „marfă” vândută pe diferite sume de bani. Al patrulea dosar deschis pe numele ei, în care Boloş a fost condamnată de Curtea de Apel Timişoara la şapte ani de închisoare, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă din martie 2019. Asta, după ce judecătoarea dovedită şpăgară în alte trei dosare a atacat sentinţa Curţii de Apel. După câteva termene de judecată, magistraţii Instanţei Supreme au decis să amâne pronunţarea. Şi au amânat-o de nu mai puţin de şase ori. Într-un final, în urmă cu numai câteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că întreg procesul va fi reluat de la început. Asta, după ce toate părţile implicate în dosar (atât inculpata Boloş, cât şi Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie), au înaintat apel faţă de decizia Curţii de Apel Timişoara. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, de inculpata Boloş Floriţă împotriva sentinţei penale nr. 577/PI din 20 noiembrie 2018 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi trimite cauza spre rejudecare la prima instanţă, Curtea de Apel Timişoara”, au decis cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Sute de hectare de teren
După cum ne-a obişnuit deja din dosarele în care a fost condamnată anterior, „specialitatea casei” la Judecătoria Ineu era furtul terenurilor agricole de la realii proprietari şi mutarea lor în proprietatea celor care plăteau mai mult. În acest caz, vorbim despre fostul primar al comunei Zărand, Florin Ion Moţ, condamnat şi el pentru fapte de corupţie. Practic, spun procurorii DNA, Floriţă Boloş a mutat „din pix” peste 200 de hectare de teren din proprietatea oamenilor la indicaţiile acestui „samsar” de terenuri obţinute ilegal, respectiv Florin Ion Moţ. „Inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în perioada 2009-2011, un număr de 44 hotărâri judecătorești, prin care, în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 188 parcele de teren (232,25 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății. Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată, că pârâții sunt cumpărători/moștenitorii proprietarilor menționați în titlurile de proprietate și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică. De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății”, anunţau procurorii DNA în primăvara anului 2018.
Alţi câţiva ani
Ce urmează de acum? Alţi ani de procese, altă sentinţă dată de Curtea de Apel Timişoara, noi apeluri înaintate către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, cel mai probabil, o sentinţă definitivă în 2-3 ani.
Trimite articolul
XFaina treaba ! in 2 /3 ani or sa se stearga faptele fiind tardive !
traiasca Justitia Romana !
La Mot nu ii face nimeni nimic ?
Il doare in basca banii is luati si oamnenii lasati fara terenuri !
-
…voi,zarandanii l-ati votat !
Ce justiție, în Arad se dau la comanda și în funcție de interes! Va dau un exemplu clar , caz minor dar reprezentativ cum funcționează justiția din jud Arad! Pe un tronson de drum lângă Nadab polițaii dădeau amenzi pt viteza dar nu exista niciun indicator de localitate. Polițaii zicea dacă nu va convine ne dați în judecata. Știau de ce! Degeaba contestați fiindcă judecătorii le dădeau dreptate și ei știau. Un abuz di partea ambilor! Acuma recent pe 13 mai s-au montat indicatoare de localitate pe acel tronson. Deci dădeau în avans amenzi!! Ceva caracteristic și reprezentativ!
-
Nu cumva erai iara in Germania,dar ,tu te credeai in Ungaria si te-ai certat iara cu benzinareasa? In ce limba te-au salutat “politaii” ??
Nu se pot comenta, poate abuzurile judecätoarei F.Bolos. Intrebarea este: ce au fäcut Tribunalul Arad, Curtea TM la toate aceste abuzuri care trebuiau cenzurate la momentul oportun. De ce nu sänt si alti vinovati pentru aceste fapte. Asta e problema gravä a JUSTITIEI .
-
Domnule Daniel,presedintele de onoare!!! al CSM este dna VIORICA COSTINIU,al carei sot FLORIN a fost condamnat pentru coruptie,fiind si el judecator,EVIDENT CU SUSPENDARE,SI
PENSIONAT cu ”SPECIALA”!!!! PURCOI DE BANI!!!!! Dar noi ”nu comentam hotararile justitiei”!!! De ce ??!!?? Este evident ca azi justitia este o componenta importanta a mafiei,”motorul”nelegiuirilor de tot felul!!!
Să putrezesti în închisoare Florita Folos,numai rele ai făcut. Să te ajungă blestemele celor nedreptățiți 😡😡😡