Achizițiile directe făcute prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice se referă la serviciile sau lucrările contractate de instituțiile publice fără organizarea unei licitații. În cele 31 de zile ale lunii ianuarie au fost realizate la nivelul județului, prin intermediul SEAP, în jur de 250 de achiziții. Am aruncat o privire mai atentă asupra primelor cinci achiziții ca valoare. Cea mai mare astfel de achiziție a fost făcută de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pe 5 ianuarie. Aceștia au cumpărat servicii de securitatea și sănătatea muncii de la SSM Mun Company SRL, pentru acestea plătind suma de 132 de mii de lei fără TVA. În cadrul achiziției este menționat că firma respectivă va oferi servicii de SSM, pentru situații de urgență și PSI, instructaj în ceea ce privește securitatea muncii și PSI și alte servicii conexe.
Pe locul al doilea se află o achiziție în valoare de 130 de mii de lei a Primăriei Comunei Grăniceri. Aceștia au plătit suma menționată firmei Hurad AB SRL, pe 26 ianuarie, pentru întocmirea proiectului tehnic necesar unei investiții a Companiei Naționale de Investiții. Nu se menționează, însă, despre ce proiect este vorba, comuna Grăniceri având pe lista de sinteză a CNI cinci proiecte: două de reabilitare a unor instituții de învățământ, unul de reabilitare a unei unități sanitare, unul de construire și dotare a sediului primăriei, iar un al cincilea de asfaltare și modernizare a unor drumuri din localitate.
Următoarea achiziție pe listă este a Primăriei Comunei Felnac. Aceștia au plătit 127.058 de lei firmei Edil Denisandro SRL, pe 8 ianuarie, pentru „lucrări de trotuare” cu mixtură asfaltică BA 16 în suprafață de 1.060 de metri pătrați și montarea unui podeț tubular cu diametrul de 400 de milimetri și lungimea de trei metri. A patra achiziție pe listă a fost realizată pe 27 ianuarie, de către Primăria orașului Sântana. Aceasta a plătit 114.911 lei firmei Real Proiect SRL pentru realizarea proiectului DALI pentru „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ – program Administrația Fondului pentru Mediu” pentru clădiri având aria desfășurată între 750 și 900 de metri pătrați.
Tot spitalul
Pe locul cinci se află aceeași instituție care se afla și pe primul loc: Spitalul Clinic Județean de Urgență. A cincea cea mai mare achiziție directă din ianuarie a fost pentru „manipulare transport cadavre, pe raza județului Arad”. Suma încasată de firma In Memoriam SRL pentru aceste servicii este de 110.880 de lei, reprezentând contravaloarea transportului sau manipulării a 1.320 de cadavre, prețul cerut pentru manipularea sau transportul unui cadavru fiind de 84 de lei fără TVA
Printre celelalte achiziții directe de luna trecută se mai regăsesc doar două contracte cu valoarea mai mare de 100 de mii de lei: unul al primăriei Hălmagiu, pentru furnizarea de motorină (100.750 lei) și unul al primăriei Săvârșin, pentru servicii de consultanță în proiectare (100.000 lei).
Trimite articolul
XIn afara de pretul pentru manipulare si transport cadavre toate minsenpar niste furaciuni.
Cum se face ca spitalul judetean arad, plateste niste servicii catre inmemoriam srl, servicii care serviciul judetean de medicina legala arad ar trebui sa le plateasca. ALOOO CAT DE MARE ESTE CARACATITA MAFIEI ????