ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Societatea Română de Hipertensiune au organizat, în 7-8 februarie , Cursul Naţional de Management al Bolnavului hipotensiv – Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T 2), care s-a desfăşurat în sala Forum din cadrul Hotelului Continental Arad.
La lucrări au participat aproximativ 200 de medici cardiologi, medici de familie, diabetologi, nefrologi, neurologi şi medici internişti, iar UVVG a fost reprezentată de prof. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Liana Moş, deacanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară şi prof. univ. dr. Corina Zorilă – prodecan.
În cadrul cursului, au susţinut prelegeri cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, care au preocupări în domeniul hipertensiunii arteriale şi tratamentului acesteia, alături de colegi din alte centre Universitare din Bucureşti, Oradea şi Timişoara. Au fost prezentate cazuri clinice ilustrative de către medicii practicieni și analizate, pornind de la ghidurile actuale de practică medicală din hipertensiunea arterială, de către speakeri de renume ai medicinei românești. De asemenea, această nouă ediție a cursului a adus și un plus de interactivitate cu medicii participanți, aceștia fiind îndemnați să participe activ la discuțiile din cadrul sesiunilor științifice. Temele dezbătute în cadrul sesiunilor științifice au vizat actualități în diagnosticul hipertensiunii arteriale, tulburările metabolice în hipertensiunea arterială, hipertensiunea arterială la vârstnic, urgențele hipertensive și tratamentul recomandat în hipertensiunea arterială.
Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „COMBAT este un curs naţional organizat în opt centre Universitare şi oraşe ale ţării, iar ca locaţie Aradul este al treilea oraş de desfăşurare. Cursul de la Arad a fost coordonat de doamna prof. dr. Maria Dorobanţu – preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi prof. dr. Eduard Apetrei, care sunt personalităţi recunoscute în acest domeniu. Noutatea acestui curs este abordarea interdisciplinară a patologiei hipertensive, în contextul în care au apărut noi ghiduri. Am avut o participare largă, cursul reprezentând o actualizare şi o punere la punct a tuturor noţiunilor noi pentru implementarea acestora la nivelul medicinei arădene”.
Curs practic
Pe lângă cursul adresat medicilor s-a desfăşurat şi un curs practic adresat asistenţilor medicali, unde au avut loc mese rotunde, discuţii cu pacienţi, discuţii cu asistenţi, având o deschidere europeană, o deschidere spre cunoaştere, spre formarea continuă şi perfecţionare, o necesitatea pentru medici şi asistenţi.
CITESTE SI:
Parteneriat pentru cercetare la UVVG
Citiți principiile noastre de moderare aici!