ARAD. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad (ULALA) informează administratorii de bloc că mai au timp până în data de 1 ianuarie 2022, să-şi obţină certificatul de calificare profesională, necesar pentru a-şi păstra funcţiile. De la această dată persoanele care nu au urmat acest curs de calificare, nu vor mai putea profesa, informează ULALA.
“Administratorii angajaţi cu contract de muncă sau societățile de administrare a condominilor, la asociaţiile de proprietari, trebuie să deţină un certificat de calificare şi un atestat conform Legii nr. 196/2018, a asociațiilor de proprietari și a standardului ocupațional. Conform acestui standard, administratorii de imobile au primit titulatura de administratori de condominii. Aceia care nu au urmat procedura până la această dată riscă să nu mai primească atestatul, întrucât pentru obţinerea acestuia se parcurg anumiţi paşi. Persoanele calificate trebuie să depună un dosar conținând documentele prevăzute în cerere. Cererea trebuie depusă la primăria de pe raza localitatății de domiciliu. Serviciul de specialitate din cadrul primăriilor trebuie să elibereze atestatul persoanelor care dovedesc că au urmat cursuri de specialitate. Conform legii, administratorii nu vor mai fi atestați de comisiile primăriei. Fiecare localitate are un regulament propriu, aprobat de consiliul local, privind procedura de eliberare a arestatului. Documentul eliberat v-a fi aprobat print-o hotărăre de consilu. În municipiul Arad, comisia, printr-o dispoziție a primarului, eliberează acestat atestat trimestrial”, se arată în comunicatul remis de ULALA.
Trimite articolul
Xoare cu limita asta scapam o data pentru totdeauna de toate capusele expirate venite din vant comunist de incultura, autoimportanta si incompetenta ?
-
Daca dumneata esti asa de cult,competent,si virgonz de ce nu faci administratie sa vezi ce usor este sa te rogi de totii ,,cultii” sa-si achite obligatiile.
-
Virgonz… cuvintul asta circula prin anii 80… ma tot intrebam daca cineva il cunoaste inca… se vede ca da 🙂
-
-
vorbesti sa nu taci
Inainte de 89 se facea carte si in licee si in facultati. Nu exista invatamant pe bani sau altfel iar examenele de admitere in facultati faceau trierea cuvenita sa fie clar
Asa ca las-o jos ca macane !
multe acte ……..
dar despre dosarele cu sină nu se spune nimic? Pacat.
birocrarie ca la noi in Romania nu cred ca mai e pe undeva
Din Declaratia Universala a drepturilor Omului:
Articolul 20
1. Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire şi de asociere
paşnică.
2. Nimeni nu poate fi silit să făcă parte dintr-o asociaţie.
In conditiile in care asocierea este un drepot exclusiv si suveran al proprietarilor atunci si modul in care acestia se organizeaza este tot la alegerea lor. Prevederile din legea asociatiilor sufera de comunism smecheresc. O asociatie de proprietari este limitata la activitati, actiuni si decizii cae sa nu contravina statului de drept si legilor. Angajarea unui dministrator neatestat nu este o activitate contrara legilor.
In tara asta, macar formal se recunoaste si protejeaza drteptul de proprietate. Cum se protejeaza dtreptul de proprietate nerecunoscand proprietarilor dreptul de a lua deciziile pe care ei le considera potrivite, inclusiv dreptul de a angaja un administrator neatestat?
Statul daca vrea si ar avea creier ar putea sa prevada un set de avantaje pentru administratorii atestati si astfel sa incurajeze obtinerea atestarii dar nu poate sa impuna ca nu-i proprietatea lui. Dar nu, la noi ca in comunism statul vine sa impuna in domenii in care n-are ce cauta prin masuri autoritariste.