ARAD. Prim-vicepreşedintele PDL Arad acuză USL că, începând cu vara anului 2012, a avut ca strategie destabilizarea instituţiilor statului, mai ales a CCR, pentru ca măsurile lor „anticonstituţionale” să nu mai aibă nicio opoziţie. Lucru care, din fericire, spune Adrian Ţolea, nu s-a întâmplat, Guvernul Ponta şi majoritatea parlamentară înregistrând „patru mari eşecuri constituţionale”: legea care ar fi dus la „epurări politice” (desfiinţarea a 60.000 de posturi bugetare-NN) ; „Marţea Neagră”, devenită celebră; Legea privind descentralizarea ; proiectul de revizuire a Constituţiei. „Nu se poate ca o comisie parlamentară, formată din specialişti, după luni întregi de deliberări, propuneri, modificări şi ajustări, să vină cu un proiect de revizuire a Constituţie, iar acesta să aibă 26 de elemente neconstituţionale. Avem de ales între incompetenţă şi rea-intenţie, ambele culpabile”, a declarat Adrian Ţolea.
El arată că „printre articolele cu probleme se numără articolul 103, care reglementează modalitatea în care preşedintele numeşte premierul, articolul referitor la „traseismul” politic, precum şi articolul care permite folosirea probelor obţinute ilegal dar numai în folosul acuzatului. Judecătorii CCR ar mai fi constatat probleme de neconstituţionalitate la modificările aduse de USL articolelor 3 din Constituţie (Teritoriul), 23 (Libertatea individuală) şi 28 (Secretul corespondenţei). Şi articolul care prevede ca preşedintele nu poate refuza numirile de miniştri venite din partea premierului a fost găsit cu probleme, judecătorii CCR urmând să facă recomandări, întrucât există o lege care stipulează foarte clar în ce condiţii o persoană nu poate fi numită ministru”.
Creştere „statistică”
Cât despre creşterea economică, spune Ţolea „ ea nu se regăseşte în creşterea nivelului de trai, în venituri suplimentare la bugetul de stat, care să genereze, la rândul ei, o creştere a investiţiilor”.
Prim-vicepreşedintele PDL Arad arată că aceste creşteri se bazează pe două domenii principale: exporturile şi agricultura, tocmai domenii unde fiscalizarea este redusă. „Un alt paradox al acestei creşteri economice este că s-au înregistrat venituri mai mici cu 10 miliarde la bugetul de stat, cu toate cele 35 de noi taxe şi impozite. Unde se regăseşte această creştere? Probabil în buzunarele baronilor locali şi a clientelei USL”, a mai declarat Adrian Ţolea.
Dragnea, demisia !
Adrian Ţolea consideră că Liviu Dragnea, vicepremier al Guvernului, ar fi trebuit să-şi depună demisia, imediat după ce Legea privind descentralizarea a fost respinsă de Curtea Constituţională: „Sunt două aspecte esenţiale în această decizie. Primul fapt este că raportul Curţii are peste 100 de pagini, iar cel de-al doilea este că decizia a fost luată în unanimitate. Nu se poate ca o Lege esenţială pentru viitorul României, pentru strategia de dezvoltare în următorii 20-30 de ani, să fie efectiv neconstituţională, în totalitatea ei”. Deasemenea, adaugă Ţolea, este semnificativ faptul că Guvernul şi-a asumat răspunderea pe această lege, cu „complicitatea ” majorităţii. „Chiar şi Mona Pivniceru, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, consideră că inclusiv angajarea răspunderii pentru această lege ar fi neconstituţională”, spune Adrian Ţolea.
CITESTE SI:
Adrian Tolea: a fost rau, va fi si mai rau
Citiți principiile noastre de moderare aici!