ARAD. După cum am anunţat deja, Consiliul Judeţean Arad a „lichidat” compania Aqua Trans Mureş, care a intrat în faliment. Societatea de mai sus a fost creată cu scopul de a exporta apă pentru irigat către Ungaria. Numai că, după ani de zile de investiţii plătite de partea maghiară, din cauza lipsei unui acord interguvernamental, toate investiţiile au fost abandonate, iar firma a intrat în faliment. Lichidatorul judiciar a tot încercat să vândă la licitaţie bunurile companiei, dar fără succes. Ulterior, la ultima licitaţie, s-a înscris şi CJA, care a fost declarată şi câştigătoare. Suma plătită: 809.157 de lei, adică aproximativ 162.000 de euro. Asta, în condiţiile în care partea maghiară a investit aproximativ 5,5 milioane de euro în reţele, terenuri, o gospodărie de apă şi multe alte dotări. „Am preluat aceste bunuri la un preț foarte avantajos, practic un preț de 34 de ori mai mic decât investiția inițială. În plus, din exploatarea rețelelor respective, Consiliul Județean va încasa permanent o redevență anuală, ceea ce înseamnă o sursă suplimentară de câștig pentru instituție. Dar, înainte de toate, prin această investiție se va putea rezolva problema livrării de apă potabilă pentru circa 50.000 de locuitori, din vestul și nord-vestul județului”, a spus Iustin Cionca, președintele CJA.
A dat avans
Instituţia județeană a plătit deja un avans pentru achiziționarea activelor Aqua Trans Mureș, în valoare de 72.726 lei, urmând să achite și diferența de sumă până la 809.157 lei, bunurile constând în: clădire administrative și birouri, stație de pompare și teren în Șimand; instalație de aducțiune, instalație de refulare, instalație de alimentare cu energie electrică, stocuri (specifice rețelelor de apă – țevi, vane etc.), mobilier și calculatoare, 3 pompe tip OMEGA, 3 posturi de transformare; un autoturism.
„Gospodăria de Apă achiziționată este amplasată în proximitatea drumului județean Curtici-DN79-Sântana, dispune de rezervoare de apă, clădiri, instalații sub și supraterane și va putea asigura înmagazinarea apei din forajele existente, dezinfecția și tratarea apei. Volumul de apă înmagazinat va asigura o rezervă suplimentară pe liniile de alimentare Curtici-Dorobanți-Iratoșu-Variașu Mare-Variașu Mic, respectiv Sântana-Macea-Olari-Caporal Alexa. Alte oportunități ivite ca urmare a preluării noii Gospodării de Apă sunt asigurarea unor surse suplimentare în condiții de secetă, creșterea gradului de conectivitate al cetățenilor, implicit creșterea confortului acestora, dar și creșterea siguranței privind combaterea incendiilor”, au transmis cei de la Consiliul Judeţean.
Trimite articolul
Xdomnu ”ziarist” scrii prostii ! societatea respectiva a fost facuta pentru ”apa potabila” . halal !
Sefu, fugi cu cercu. Esti total pe langa subiect. Un articol plin de erori. Probabil ca din acelasi motiv isi stergeau romanii dorsalul cu ziare.