Iar atunci când ți-ai rezolvat situația, te-ai gândit și la câteva moduri prin care să nu mai ajungi vreodată într-o astfel de situație. Ai început să faci economii, iar ca urmare a scăderii nivelului de cheltuieli, ai reușit să strângi bani și să te bucuri de un statut financiar stabil. Grație oportunităților de afaceri de pe piața muncii te-ai gândit că ar fi recomandat să îți începi propria afacere, care ți-ar putea aduce niște venituri mult mai ridicate decât actualul salariu și, implicit, să ai parte de un nivel de economisire și mai ridicat, ceea ce înseamnă asigurarea securității financiare pe termen lung. Este, oare, o idee atât de bună să îți asumi acest risc și să exploatezi necunoscutul de pe piața economică liberă?
Stabilește-ți o listă cu argumente pro și contra!
Evaluează-ți situația actuală, care sunt avantajele și dezavantajele locului de muncă curent, cum poți să ai parte de mai multe beneficii la actualul loc de muncă și care sunt avantajele și dezavantajele oferite de deschiderea propriei afaceri. O afacere pe cont propriu implică o perioada de timp în care nu vei putea să ai parte de o sursă de venit constantă, așa cum se menționează și pe Cred Me România, ci vei investi banii câștigați. Crezi că este recomandat să-ți pui în pericol actualul loc de muncă și niște venituri sigure, precum și economiile adunate pentru a exploata o oportunitate de afaceri? Analizează-ți și capacitatea ta de a oferi afacerii tale un viitor și mai ales, dacă îi poți oferi acel grad de performanță care să-ți permită să ai parte de profit măcar după 6 luni de la lansare. Este foarte important ca întreaga analiză să fie realizată într-un mod cât mai obiectiv, mai ales că este vorba despre viitorul tău profesional, dar mai ales, de ceea ce te așteaptă din punct de vedere financiar. În momentul în care ai ajuns la concluzia că dispui de toate elementele necesar pentru a reuși, atunci poți să riști într-un mod asumat pentru a te bucura de succes.
Este vreo afacere pe cont propriu un succes garantat?
În măsură în care dispui de o idee de afaceri nouă, originală și care nu are concurență pe piață, atunci da, răspunsul este unul pozitiv. Dar, așteaptă-te la soluții similare care vor apărea în perioada imediat următoare, așa că, întotdeauna încearcă să fii cu un pas înainte celorlalți. Trebuie sa devii cel mai bun/cea mai bună din domeniul în care activezi și atunci o să poți beneficia de mult mai multe șanse de succes. Este foarte important să investești nu doar în afacerea ta, ci și în dezvoltarea ta, ca element integrant al acesteia, precum și în tot întregul afacerii, pentru a te bucura de reușită. Asumă-ți riscul de a-ți începe propria afacere pentru că numai cei care știu că sunt capabili să învingă, vor reuși. Până la urmă, succesul afacerii tale proprii este răspunsul la provocarea de a-ți dovedi că poți obține rezultate avantajoase pentru viitorul tău financiar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!