„Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Vărşand, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Petea şi P.T.F. Calafat. Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare şi activitățile de verificare pentru autorizațiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră.
Conform aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră, la ieșirea din țară pentru camioane, trei din cele patru puncte de trecere a frontierei din județul Arad sunt „pe roșu”. La Nădlac I, timpul de așteptare indicat de platformă este de 60 de minute, la Vărșand de 200 de minute, iar la Nădlac II (Autostradă), de 300 de minute. Singurul PTF „verde” este Turnu, cu 10 minute timp de așteptare. Pe sensul de intrare în țară, singurul „pe roșu” este Nădlac II, cu un timp de așteptare de 60 de minute.
„Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei şi Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”, precizează cei de la Poliția de Frontieră.
La cele două graniţe, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către statele vecine.
Cu toate că reprezentanții Poliției de Frontieră transmit că „traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, aplicația online a poliției arată că la Nădlac II, timpii de așteptare sunt „pe roșu” și la autoturisme, înregistrând 90 de minute pe sensul de ieșire din țară și 120 de minute pe cel de intrare.
Trimite articolul
XDin ciclul România te iubesc. Politia de Frontiera pune vina pe Cnadr, pe Cantar. Și invers. Iar TIR-istii bieții numa’ gem
Politia minte pe site. Pentru camioane timpul de asteptare este de 10 ore minim. Pe nadlac rar arata realitatea