Cea de a 34-a ediție a Agromalim a început joi, târgul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad fiind unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul agriculturii din România.
„Agromalim nu mai este doar o expoziţie, ci un concept complex în jurul ideii de agricultură”, declară preşedintele CCIA Arad, arh. Gheorge Seculici.
Ediţia din acest an se desfășoară în perioada 5 – 8 septembrie 2024, la Expo Arad şi reunește peste 300 de expozanți.
În deschiderea evenimentului, președintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici, a declarat că „ediția din acest an a târgului Agromalim este un omagiu pe care îl aducem celui care timp de 33 ani a fost organizatorul principal, sufletul și animatorul acestui târg, Cimi Enache […] Suntem datori să continuăm, fiindcă Agromalim nu mai este astăzi doar un eveniment local, ci un reper internațional care servește interesului producătorilor agricoli din cel putin 10 țări europene, care revin în mod regulat la Arad”.
Fără animale și păsări
„Anul acesta, din cauza evoluţiei în România a pestei porcine africane şi a pestei micilor rumegătoare am fost nevoiţi să anulăm expoziţia de animale şi păsări. Conform notei de serviciu emisă de ANSVSA cu nr. 26670/02.09.2024 înregistrată la DSVSA Arad cu nr. 11855/02.09.2024 ni s-a interzis orice activitate care presupune aglomerarea de animale de interes economic şi zootehnic,”, informeză directorul CCIA Arad, Radu Mateuț.
Tehnologii și utilaje
Pe spațiul Expo Arad, companii și producători agricoli expun tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele vegetale, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate. Oferta acoperă nevoile tuturor fermierilor, indiferent de tipul și mărimea exploatației. De asemenea, nu lipsesc standurile cu preparate tradiţionale, programele cultural-artistice, concursuri si tombole.
Conferințe și seminarii
De asemenea, evenimentul include un program conex de conferințe și seminarii. Printre cei care vor susține conferințe se numără și profesori, conferențiari și lectori de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului, USAMV Cluj – Napoca, Administrația Parcului Natural Apuseni, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad, Academia de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești”, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Miniş, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Blaj, Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală ș.a.
Activități și pentru copii
Pentru copii sunt o mulțime de activități interactive și educative (vineri între 12:00 și 17:00, sâmbătă între 11:00 și 14:00), atelier de artă, desen și creație, atelier de confecționat brățări și păpuși din lână, proiecții de filme despre viața la fermă și tradițiile românești, precum și un loc special amenajat pentru copii cu tobogan gonflabil.
Orarul de vizitare este: vineri și sâmbătă – 6 – 7 septembrie: 10:00 – 18:00; duminică, 8 septembrie – 10:00 – 16:00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!