ARAD. Au trecut cinci luni de la achiziţia până la punerea în funcţiune a Computerului Tomograf GE Healthcare, de ultimă generaţie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Încă din luna mai, aparatul a fost instalat într-un container cu structură modulară, amplasat în curtea spitalului, dar numai acum a primit autorizația de funcționare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).
În valoare de 3,7 milioane de lei, Computerul Tomograf de înaltă performanță Revolution Evo a fost achiziționat din bani alocați de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Arad. Banii vor fi recuperați din fonduri europene, în urma semnării contractelor de finanțare, cu ocazia vizitei din luna august a prim-ministrului Ludovic Orban, la Arad.
Potrivit CJA, achiziția a inclus și amenajarea și dotarea structurii modulare în conformitate cu legislația în vigoare și o garanție full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de cinci ani.
(Şi) pentru suspecţii de COVID
„Echipamentul CT este însoțit de o construcție modulară pentru a putea fi folosit și pentru pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV 2, fără a fi nevoie ca pacienții să intre pe secțiile unității sanitare înainte de a avea un diagnostic clar. Modul în care este stabilit circuitul pacienților și al personalului medical în cadrul structurii modulare, reduce la minimum riscul de expunere la virus. Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea și evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă. Datorită software-ului avansat de post-procesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor și a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului și evaluarea eficientă a gravității unei pneumonii. În perioada următoare vom finaliza și extinderea rețelei interne de imagistică a spitalului pentru ca examenul CT să poată fi vizualizat direct pe secție”, a explicat dr. Oana Amza, medic șef Laborator Imagistică și Radiologie Medicală.
În atenţia conducerii
Ec. Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a precizat că dotarea spitalului cu aparatură modernă este una dintre prioritățile echipei de management: „Principala noastră preocupare este de a oferi cea mai bună îngrijire pentru pacienți dar și acces la tehnologia imagistică de ultimă generație pentru medici, ajutându-i să efectueze actul medical într-o manieră exactă și să evalueze programul de tratament adecvat într-un timp mai scurt. Tehnologia medicală modernă va permite spitalului să ofere servicii medicale de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți din județul Arad.”
„Am modernizat majoritatea secțiilor de spital, am cumpărat 520 de aparate medicale pentru Spitalul Județean și am obținut finanțare pentru cinci spitale noi: Oncologie, Pediatrie-Matern, Psihiatrie Căpâlnaș, Psihiatrie Arad, Infecțioase Adulți, dintre care sunt lucrări în curs la Oncologie și Psihiatrie Căpâlnaș. Facem tot ce ține de Consiliul Județean pentru a asigura condiții corecte de lucru cadrelor medicale și pentru a dota spitalul cu aparatură performantă” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Radiaţii scăzute, diagnostic precis
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Arad, Revolution Evo este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiație administrată pacientului. Astfel, opțiuni ca Smart Dose, 3D modulation, Organ dose modulation ajută la scăderea dozei administrate pacientului. Datorită noilor tehnologii, Revolution EVO se adaptează perfect nevoilor de diagnostic și oferă un flux de lucru adaptat nevoilor de scanare din ce în ce mai crescute, datorită patologiilor complexe. Precizia diagnosticului este susținută de una dintre cele mai complexe stații de post-procesare de pe piață, Advanced Workstation, iar imaginile obținute sunt post-procesate cu foarte mare ușurință.
Revolution Evo oferă un diagnostic de încredere, detectând cele mai mici detalii în timp ce se utilizează o doză de radiații scăzută. Aplicațiile inovatoare Revolution EVO permit medicilor să furnizeze asistență de diagnostic precisă și de înaltă calitate pentru pacienții care au afecțiuni preexistente: patologii cerebrale, cardiovasculare, hepatice, colonice și oncologice.
Trimite articolul
XCe s-au gândit cei de la CNCAN: ”Poate mor toți de Covid și nu va mai fi nevoie. …De ce să ne grăbim..?”
Dacă nu ar fi vorba de sănătatea și viața oamenilor ….. Tragicomedie..Nu!.. Este tragic…
-
Pe dracu, se trage de timp prin directive de la Consiliul județean și însuși Cionca că sa taie panglici colorate in ajunul sau imediat după alegeri, să arate tututror ce fac ei și ce profesioniști sunt. Nu e nici pe departe primul caz de aparatura medicala în arad cu folia lăsată mult și bine pe ea că sa o poată inaugura ospătarul ăla redus de Cionca și toți pnl-istii semidocți la momentul potrivit
-
E bine ca s-a luat CT. Pacienții critici chiar nu pot fi transportați prin alte locuri la privat în Arad. Era cazul să aibă si judeteanul asa un aparat.
-
Degeaba . Va fi plin de paianjeni si oricum nimeni nu va sti sa lucreze cu el .
-
De ce sa nu stie nimeni sa lucreze cu el? Doar sefa de la imagistica lucreaza si la privat cu CT.
Fără a nega importanta unui asemenea aparat,la Arad înseamnă ca la o casa din chirpici se montează geamuri termopan,ca sa se laude geamgiul….