Miercuri seara se dă startul unei noi acţiuni de luptă cu ţânţarii. „Lucrările de dezinsecţie debutează cu un tratament aviochimic (al treilea) în seara zilei de 17 august 2022, în intervalul orar 18:30-20:45, și continuă în dimineața zilei de 18 august 2022, între orele 6:15-9:00. Concomitent, de la ora 21:00 în seara zilei de miercuri, 17 august 2022, până dimineața, în jurul orei 4:30 se va aplica tratamentul de dezinsecție terestră pe timp de noapte și va continua și în noaptea dintre 18 și 19 august 2022” – transmite Primăria Arad.
Municipalitatea mai precizează că în dimineața zilei de 18 august 2022, începând cu ora 8:30 (până la finalizare) se va aplica și tratamentul de dezinsecție împotriva larvelor de țânțari (delarvizare).
În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.
Apel la cetăţeni
„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute! Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar, Primăria Municipiului Arad şi operatorul economic contractat pentru acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt absolvite de orice responsabilitate!” – avertizează autorităţile.
Şi în privat…
Municipalitatea reaminteşte că „din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile de la blocuri etc., în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.”
Substanţe avizate
Produsele folosite sunt: Cymina Ultra, Biopren 50 LML, Deltatim Plus, substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii şi care se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.
Trimite articolul
XMOR ALBINELE , dar nu sunt nocive pt oameni , animale , fructe, legume etc ?
-
Anii trecuți veneau albinele la bucățile de lubenițâ si la struhuri acuma vin doar viespile.Acest lucru vorbeste de la sine despre starea apiculturii
APA DE LA FANTANA AMESTECAT CU SARE PT FRAIERI CARE AU VOTAT PNL
La asa seceta, de unde tantari???? Romanul e spalat pe creier, cand e seceta ,are probleme cu tantari iar cand sunt ploi are problema cu mustele….nu mai gandesc limpede fomisti astia, doar bani si concedii exotice, huzur si distractii vad.
Nu are eficienta dacă avionul are o singura diuza și zboară haotic nu în benzi ,fasii ,alăturate.
Da cu ce mama frasului ati stopit ca e plin de tintari peste tot si plin de insecte zburatoare care mai de care ,de vreo doi trei ani degeaba va chinuiti inzadar
-
cu particule de covid
In Gradiste mai ca era sa ia și acoperișurile caselor acel avion 🤷🏻♂️