Care este activitatea patinoarului din Subcetate în ultimele zile? Una bună, dacă am fi să ne luăm după afirmaţiile reprezentanţilor Primăriei Arad şi a celor care au trecut pragul bazei de agrement şi s-au văzut nevoiţi să stea să aştepte o nouă serie pentru a prinde patine de închiriat. Primăria are noroc în acest sezon pentru că vremea pare să ţină cu patrinoarul artificial. Frigul şi-a intrat de mult în drepturi, aşa că angajaţii de aici nu mai au prea mari bătăi de cap cu topirea gheţii. „De când am deschis patinoarul, cred că au fost doar două zile în care nu a funcţionat, în preajma Crăciunului, când a plouat puternic. În celelalte zile, patinoarul a funcţionat la parametri normali”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.
Cea mai recentă dintre ofertele Primăriei Arad, legate de acest obiectiv, s-a dovedit a fi un real succes. La începutul anului, Municipalitatea a semnat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în baza căruia elevii pot veni să patineze aici gratuit, dacă sunt organizaţi pe grupe, supravegheaţi şi îşi fac programare. „Avem deja 30 de şcoli şi licee care şi-au făcut programare până la finele acestei luni”, a detaliat rezultatele ofertei Corina Drăghici.
Nu de acelaşi succes s-a bucurat, însă, cealaltă ofertă a Primăriei Arad, din vecinătatea patinoarului. Închirierea gheretelor de lemn pentru activităţi de alimentaţie publică şi comerţ cu produse sportive s-a dovedit a fi un eşec total. Deşi preţurile nu erau mari iar oferta limitată (a fost vorba de doar patru casuţe de lemn), cele trei licitaţii organizate deja de executiv pe acest subiect nu au atras nici măcar o ofertă!
În pofida faptului că reprezentanţii Primăriei au stat chiar şi de vorbă cu comercianţii prezenţi pe platoul din faţa Palatului Administrativ, cu ocazia Târgului de Iarnă, pe acest subiect, nimeni nu s-a lăsat convins că rentează să închirieze de la Primăria Arad acele gherete pentru a vinde ceaiuri, cafele şi ciocolată caldă.
Succesul pe care l-a înregistrat patinoarul în acest sezon (comparativ cu sezoanele trecute, când a stat mai mult închis) a atras după sine, cum era de aşteptat, şi critici. Un arădean a atras atenţia executivului asupra faptului că nu este normal ca tarifele de intrare la patinoar să fie identice pentru adulţi şi pentru copii, în condiţiile în care, de obicei, ofertele sunt făcute pentru a-i atrage pe cei mici în astfel de activităţi. „Sunt un cetățean al acestui oraș și tatăl unui băiețel de 5 ani care a descoperit plăcerea de a patina, dar, din păcate, taxa de intrare pe patinoarul din Arad este aceeași ca şi pentru un adult, lucru ce mă frapează și în același timp mă indignă. Aș dori să știu dacă acest lucru vi se pare un lucru normal și aș dori ca pentru copii să fie aplicat un alt tarif”.
Sugestia arădeanului nu a fost, se pare, pe placul mai marilor Primăriei. Răspunsul primit de arădean de la PMA este unul cât se poate de sec: „Modul de tarifare şi tarifele de intrare pentru Patinoarul Artificial Arad sunt stabilite de CLM Arad. Tarifele în vigoare sunt prevăzute în hotărârea CLM Arad nr. 136/22.04.2009”.
Nici noi nu am primit un răspuns mai elaborat de la executiv: „nu avem tarife diferite pentru adulţi şi copii. Tarifele au fost stabilite de aleşi, dar, oricum, vreau să vă informez că, faţă de alte patinoare din ţară, tarifele de la noi nu sunt atât de mari. Ele au fost, totuşi, stabilite, pentru a acoperi costurile de întreţinere a acestei baze, care sunt, credeţi-mă, foarte mari”, susţine Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.
11 lei costă un bilet de intrare la patinoar pentru o serie, adică o oră şi jumătate pe gheaţă
9,5 lei este tariful perceput la patinoar pentru o oră petrecută pe gheaţă
5 lei costă închirierea unei perechi de patine pentru o serie de patinaj (o oră şi jumătate)
4,5 lei este preţul pentru închirierea unei perechi de patine pe timp de o oră
A.B.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!