ARAD. Cu siguranţă vă mai amintiţi de Albert, băiatul de zece ani, din Gurahonţ, diagnosticat cu o formă de epilepsie rezistentă la terapie. Potrivit evaluărilor medicale ale unor medici din Germania, copilul ar putea avea o leziune cerebrală în emisfera dreaptă şi ar putea scăpa de epilepsie printr-o operaţie.
La începutul lunii iulie, băiatul a ajuns la Clinica din Vogtareuth, Germania, pentru a beneficia de monitorizarea video EEG pe termen lung – o examinare extrem de costisitoare (aproximativ 35.000 de euro) a cărei finanţare a fost asigurată prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Arad.
Monitorizare prelugită
Bunica băiatului, Eva Elfrida Căprar, ne oferă mai multe detalii: „Am fost cu Albert până în 24 iulie la Clinica de Neurologie Pediatrică din Vogtareuth, unde i s-au efectuat investigaţiile aprobate de CAS, iar pentru ceea ce s-a făcut în plus, a preluat Clinica costurile. S-a prelungit monitorizarea video-EEG cu patru zile şi i-au implantat doi electrozi care au fost eliminaţi după patru zile. A fost modificată medicaţia, urmează analize de sânge de control, EEG la Würzburg, după trei luni EEG de veghe, EEG de somn şi încă o monitorizare video-EEG la Clinica din Vogtareuth. Nu s-a pus încă un diagnostic precis, sunt doar suspiciuni până la repetarea investigaţiilor, la şase luni. Abia atunci se pune diagnosticul definitiv şi se hotărăşte dacă este operabil sau nu. Starea de sănătate a lui Albert s-a îmbunătăţit după modificarea medicaţiei, adică nu mai este aşa obosit. Dar crizele sunt tot aşa de frecvente, însă cu durată mai scurtă.”
Albert este încă în Germania, avându-l alături de el pe tatăl său (aflat în concediu de odihnă).
Eva Elfrida Căprar: Starea de sănătate a lui Albert s-a îmbunătăţit după modificarea medicaţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!