ARAD. Peste 120.000 de turişti. Atâţia au vizitat Ghiorocul în vara anului trecut. Mai mult, poate, decât toate obiectivele turistice ale Aradului la un loc. Iar de un asemenea lucru trebuie profitat. Pentru că, an de an, numărul turiştilor care merg la plaja Ghioroc creşte. Un număr mare de turişti înseamnă venituri atât pentru agenţii economici din zonă, cât şi pentru administraţia locală. Drept urmare, primăria din Ghioroc se „zbate” să obţină titulatura de staţiune turistică de interes local. În cadrul unei conferinţe de presă informale, ţinută chiar pe nisipul plajei, primarul Corneliu Popi-Morodan a anunţat că, până la începerea sezonului estival, vor fi realizate o serie de investiţii pentru ca Ghiorocul să depună dosarul pentru obţinerea titlului de staţiune turistică de interes local. „Construim noi căbănuţe, urmând să creştem numărul locurilor de cazare la 48. Vrem să extindem plaja cu încă 4.000 de metri pătraţi, urmând ca, în vară, să avem 14.000 de metri pătraţi de plajă. Cu ajutorul Consiliului Judeţean, vom amenaja şi încă 320 de locuri de parcare, să ajungem la un total de 1.000 de locuri. Şi nici aşa nu vor fi suficiente. Vara, în weekenduri, avem câte 1.500 de maşini care vin la plajă. Lucrăm la introducerea reţelelor de apă şi canalizare în camping şi vrem să amenajăm şi malurile”, a spus primarul.
Acesta crede că, odată ce Ghiorocul va deveni staţiune turistică, dezvoltarea plajei şi a zonei limitrofe va fi una fără precedent. „Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie, prin POR, fonduri pentru dezvoltarea staţiunilor turistice. În acest exerciţiu financiar nu am putut accesa aceste fonduri, nefiind staţiune. Dar în exerciţiul viitor, 2021-2027, vrem să atragem fonduri europene nerambursabile”, a spus Corneliu Popi-Morodan.
„Infuzie” de fonduri
Consiliul Judeţean Arad continuă să trimită fonduri către dezvoltarea plajei Ghioroc, în condiţiile în care acesta este singurul obiectiv turistic al judeţului care „confirmă”, numărul turiştilor crescând anual cu 10-15 la sută. „Amenajarea lacului Ghioroc ca spațiu de agrement reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean, o investiţie corectă, având în vedere datele statistice. La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitori din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani şi, iată, avem rezultatele aşteptate! Ghiorocul este numit, astăzi, <Litoralul Vestului> şi a devenit un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării”, a spus Cionca.
Două milioane
În ultimii trei ani, CJA a trimis aproximativ două milioane de lei spre Ghioroc pentru amenajarea lacului, modernizarea plajei şi realizarea locurilor de mâncare.
Trimite articolul
XNu aveti nici WC!!! Ne facem nevoile in apa?
-
Au. Doar ca e tinut pe post de bibelou, sa nu se murdareasca.
V-ati gandit ca ar fi necesara o garderoba asigurata, la o cladire cu toalete si dusuri decente de zid, cu dotarile care sa arate a civilizatie ? Lasati casutele pentru ,,perechiuțe,, pentru cand ati terminat cu acestea, care arata un grad de civilizatie cat de cat acceptabil. Apoi ar fi utila o statie de tramvai pentru cei ce nu vin cu masina dar vin cu copii mai mici la balta . Sau vreti sa o declarti statiune doar spre relaxarea unora, nu si a tuturor ?
WC -uri pe post de bibelou !
Ba ioane care te speli in lighean și te c ..acolo nu ai cum să vezi wc de pe plaja pt ca tu nu sti cum arata un wc…si pt voi navetistilor cu pretentii de Ibiza va recomand strandul din oras sa va spălați cu ciorile in bazin
Foarte buna ideeea cu dezvolatarea zonei, Pacat ca sunt doar cocalari si pitipoane pe plaja….
ca tăt primitivu de la Brad nu există destulă glagorie să vadă că lipsesc pomii.
Pomi, verde, frumos, natură, civilizație, liniște etc. versus betoane, construcții kitch, utilități inutile, incoerență urbanistică, muzică tare și proastă. cocalari, pipițe, prost gust, prețuri mari, meniuri comuniste, servire fără amabilitate cu persdonal puțin obosit și prost plătiți. Este diferența dintre o viziune pe temen scurt (după chipul și asemănarea politrucului cocalar, oportunist, fără valori, îngânfat, redus, obtuz, șmecher, parvenit) și o viziune pe temen mediu și/sau lung cu raportare la cu totul alte valori.
dar de curatarea izvoarelor de ce nu ziceti nimic , merg de aproape 10 ani la ghioroc si am vazut cu ochii mei cat a scazut nivelul apei , si nu se face nimic , primaria si celelalte institutii se bucura ca se mareste plaja . In curand o sa fie desert , ca apa nema…..Pacat ca o zona atat de aproape de oras , se modernizeaza dupa interesele “unora”
Statiune?
Ce conditii trebuie sa ofere un asemenea strand ca sa fie numit ”statiune”? Ce zice legea ? stie cineva? Intreb si eu ca tot omu, nu dau cu parul …..hai pa!