Pentru oamenii care traversează pasarela dinspre Aradul Nou spre Sânicolau Mic fiecare zi este o aventură. Buruienile şi boscheţii crescuţi prin şi pe sub garduri au invadat deja mica potecă. De parcă asta nu ar fi de ajuns, locul arată ca o uriaşă groapă de gunoi şi toaletă în acelaşi timp. Pe distanţa de câteva sute de metri nu există nici măcar un tomberon unde ar putea fi aruncate hârtiile, sticlele, pet-urile sau diferite ambalaje. Oamenii care circulă prin această zonă sunt, mai nou, terifiaţi de şerpi. Un vârstnic a ţinut să precizeze faptul că săptămâna trecută el, cu proprii ochi, a văzut o asemenea reptilă. „Mi-e frică să mai circul pe aici. Dar nici nu am pe unde altundeva să merg, fiindcă asta este singura cale de acces spre Sânicolau. Am ajuns să ne ferim până şi de şerpi”, a spus, îngrozit, omul. Mai mult, se pare că şerpii nu sunt singurele vietăţi care mişună pe aici. Au mai fost semnalate prezenţe ale broaştelor, şopârlelor sau şobolanilor.
Primăria se dezice
Ţinând cont că această alee a fost construită şi inaugurată de către oficialităţile municipale, am încercat să aflăm care este soarta acestui teren. Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, a declarat că „terenul nu este în proprietatea noastră. Acesta aparţine Societăţii Naţionale Căile Ferate Române, aşa că nu putem să facem ce vrem acolo. Cu toate acestea, la diferite perioade de timp, trimitem câte o echipă care să facă curat în acea zonă. Dar personalul insuficient şi bugetul limitat nu ne permite să trimitem zilnic oamenii la curăţenie, mai ales că terenul nu ne aparţine”. Explicaţiile primite din partea administraţiei locale nu îi mulţumeşte pe locuitorii Sânicolaului Mic, cei care au de suferit de pe urma problemelor din zonă. „Dar când a venit primarul Gheorghe Falcă şi a inaugurat aleea şi a tăiat panglica a promis că va avea grijă de ea. Atunci nu se ştia că terenul nu aparţine Primăriei Arad?”, s-a întrebat, indignat unul dintre trecători.
Focar de infecţie
Problema cea mai mare a trecătorilor sunt excrementele umane şi animale care sunt de-a lungul întregii alei. Pe lângă acestea mai sunt şi animalele din zonă. Oamenii se tem să nu se infecteze cu vreo boală specifică, ţinând cont că zona poate fi catalogată drept un focar de infecţie.
A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!