Recomandarea, adoptată de către BPN al PNL arată că „PNL a luat decizia de a oferi un context politic favorabil implicării nemijlocite a românilor din diaspora în gestionarea localităţilor din România”. Primarii din judeţul Arad solicitaţi să-şi spună părerea spun că nu ştiu nimic despre această „recomandare” şi nu prea văd cum ar putea fi pusă în practică.
Gheorghe Feieş, primar Sebiş
„ Propun şi eu ca din conducerea centrală a partidului să facă parte oameni din diaspora. Glumesc, desigur. Nu ştiu nimic despre această recomandare, o fi vorba despre o scoatere din context, pentru că altfel nu văd logica. Nu este sufucient să fii cetăţean romîn, trebuie să ai domiciliul în localitatea respectivă ca să poţi candida la locale. Dar, chiar dacă-i pui pe listă, în detrimentul unor colegi care muncesc alături de tine, pentru comună sau oraş, cine îi votează, din moment ce ei nu sunt în ţară, nu ştie nimeni cu ce se ocupă sau cu ce ar putea contribui la bunăstarea comunităţii? Nu numai că nu-i votează pe ei, dar, votul fiind pe listă, nu mai votează nici lista. Din păcate, uneori facem joc de glezne, în loc să ne strângem toţi la o masă, să discutăm problemele importante ale ţării, să schimbăm legile proaste sau să facem altele, bune.”
Iosif Retter, primar Pâncota
„Nu prea mă mai interesează, pentru că eu nu mai candidez, am 65 de ani, ies la pensie. Oricum, nu prea văd cum se poate pune în practică recomandarea, dacă există. Sunt şi cetăţeni români din străinătate care au domiciliul în unele localităţi din România, deci, teoretic, ar putea candida, dar nu prea văd care român şi-ar părăsi locul de muncă de afară ca să vină să fie primar sau consilier în România. Doar dacă nu cumva se va inventa practicarea serviciului prin corespondenţă”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!