ARAD. „În Municipiul Arad au fost amenajate de-a lungul timpului un număr de 74 de spaţii de joacă destinate copiilor, dotate cu diferite elemente de joacă precum: leagăne, tobogane drepte sau spirală, balansoare, module, gropi de nisip etc. Unul dintre spaţiile de joacă este în Parcul Gai. În acest parc, dotările pentru joacă sunt învechite şi chiar neatractive pentru copii, în special datorită vechimii lor. De asemenea, terenul de sport și dotările lui sunt degradate, motiv pentru care s-a considerat oportună realizarea unei documentații pentru modernizarea acestora. Comunitatea îşi doreşte locuri de joacă moderne şi sigure, pentru a contura un loc perfect pentru dezvoltarea creativităţii copiilor, precum şi pentru dezvoltarea armonioasă a acestora” – arată primarul Călin Bibarţ în Referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție SF – „Amenajare loc de joacă și teren de sport în Parcul Gai”.
Practic, se va reconfigura şi reconstrui atât locul de joacă, cât şi terenul de sport, pe amplasamentul existent din cartierul Gai. Terenul unde e amenajat parcul este tangent la strada Ştefan Teneţchi (care face parte din centură), accesul la spaţiul de joacă făcându-se pe lângă biserica din parc, din strada Dunării.
Terenul multisport
Potrivit studiului de fezabilitate (aprobat în unanimitate de CLM), terenul multisport va avea suprafaţa de 20×25 metri, putând fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis şi volei. Pentru amenajarea acestuia se vor realiza următoarele intervenţii: *dezafectarea terenului existent (împrejmuire şi pavaj); *pregătirea terenului prin decopertarea straturilor de pământ de la 35 cm până la realizarea cotelor de săpătură de unde începe realizarea straturilor structurii de rezistenţă a infrastructurii, formată din 20 cm balast, 10 cm piatră spartă împănată și 4 cm BA 8 mixtură asfaltică; finisajul terenului va fi cu tartan de 26 mm; *realizarea canalizărilor pentru colectarea apelor pluviale; *realizarea fundaţiilor pentru împrejmuirea terenului cu o înălțime de 6 m; *montaj reflectoare pentru iluminarea terenului; *montaj rigole pentru drenajul apelor pluviale.
Terenul de sport va avea următoarele dotări: porţi de minifotbal cu panou de baschet deasupra, stâlpi multifuncţionali pentru volei/tenis, bănci și coşuri de gunoi.
Locul de joacă
Pentru amenajarea locului de joacă, se vor executa următoarele intervenţii: *dezafectarea locului de joacă existent – împrejmuire, echipamente deteriorate, bănci, coşuri de gunoi; *pregătirea terenului – decopertarea straturilor de pământ de la 35 cm până la realizarea cotelor de săpătură de unde începe realizarea straturilor structurii de rezistenţă a infrastructurii (20 cm balast, 10 cm piatră spartă împănată, 4 cm BA 8 mixtură asfaltică); finisajul va fi cu covor de cauciuc turnat în 8 culori diferite; *realizarea canalizării și a rigolelor pentru colectarea apelor pluviale; *realizarea fundaţiilor pentru împrejmuirea terenului cu o înălțime de 1,5 m.
În ceea ce priveşte dotările, locul de joacă va beneficia de: modul de joaca 12×8 metri, leagăn cu 2 scaune (din care un scaun va fi destinat copiilor cu dizabilităţi), groapă de nisip, bară de tracţiuni, aparat de forță – fitness, jucării pe arc, protecţie stâlpi de iluminat stradal, bănci, coşuri de gunoi, jocuri pe asfalt (pe cea mai lungă alee din parc).
În şase luni
Valoarea totală a investiţiei din parcul Gai este de 1.031.339,77 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a acesteia este de 6 luni.
Trimite articolul
Xf bine ca va ganditi lagai, dar asta ar trebuii facut in tot orasul. locurile “amenajate” in parcul de-a lungul muresului sunt de toata jena. copiii de pana in 5 ani poate le gasesccumva atractive… terenuri de sport nu sunt in tot orasul, tocmai din gai v-ati gandut sa incepeti!? adunatura de incapabili ce sunteti!!!!!!