Strada Cloșca nr.14. O casă în centrul Aradului, lângă Piața Mică, un imobil cu istorie, cu spații comerciale la demisol, cu apartamente elegante. Totul e frumos până în ziua fatală. Și au fost, în ultima perioadă, nu mai puțin de 14 asemenea zile în care dejecțiile au ieșit afară prin canalizare, au umplut aceste apartamente, inclusiv la etajul întâi și au transformat totul în dezastru. Telefoane peste telefoane, sesizări scrise și verbale, intervenții ale echipelor de la Compania de Apă Arad și pentru o scurtă vreme totul reintra în normal. După o igienizare a casei ca la carte, confortul era din nou cuvântul de ordine. Până la următoarea răbufnire.
Nici o soluție
Unul dintre proprietarii exasperați de repetabilitatea situației, Adrian Vlai, aflat ieri pentru a paisprezecea oară în situația de a chema echipa de intervenție de la Compania de Apă Canal, a decis să facă publică situația de la casa de la nr.14.
„De fiecare dată când a venit câte o echipă am primit alte soluții pentru rezolvarea situație. Am spart acolo unde mi s-a spus, și erau plăci de granit prin care ieșise mizeria, și nu am găsit nici măcar o țeavă, am refăcut totul și nimic… După o vreme situație se repetă. Este inadmisibil ca în secolul XXI, în mijlocul orașului, să treci prin asemenea situații și nimeni să nu poată măcar să îți dea o explicație logică care să ducă și la o soluție. De la 1 septembrie am pierdut un chiriaș pentru că se săturase să tot curețe mizeria din spațiul închiriat”, spune exasperat proprietarul.
Una din cauze, consideră el, ar fi rețeaua de canalizare menajeră de pe străzile Cloșca și Mihai Viteazul (casa e situată pe colț), care e foarte veche. „Cred că efectiv nu mai poate face față, e subdimensionată” concluzionează el.
Salvarea vine din viitor
Echipa de la Apă Canal care fusese la fața locului ieri dimineață a rezolvat, pentru moment situația. „A fost verificat racordul dintre canalizarea menajeră și imobil și era curat. Probabil e vorba de o subdimensionare a rețelei interioare. Am stabilit un plan de muncă împreună cu proprietarul și cred că vom rezolva situația”, a precizat Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Canal. Cât despre cele două străzi, ele sunt cuprinse în planul de reabilitare a rețelei menajere din oraș și, spune reprezentantul Companiei, de anul viitor vor intra în șantier. Până atunci, singura speranță a proprietarului este să nu mai aibă de-a face cu echipele de intervenție de la Apă Canal.
Multe sesizări
Pe cele două străzi problemele sunt de mai multă vreme, numărul solicitărilor la Compania de Apă este destul de mare, motiv pentru care au și fost trecute în planul de reabilitare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!