Reguli stricte pentru proprietarii de apartamente la blocuri din România. Dacă sunt încălcate, legea îi poate pedepsi aspru, cu amenzi care pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge la 100.000 de lei.
Este foarte important ca proprietarii de apartamente să ştie că sunt obligați prin lege să țină cont de părerea vecinilor în momentul în care fac lucrări de renovare mai complexe.
În funcție de natura construcției, cetățenii au nevoie de autorizații, conform prevederilor legale. Prevederea se aplică în cazul în care o intervenție afectează structura de rezistență a clădirii și/ sau aspectul arhitectural. Astfel de intervenții nu se pot executa decât cu autorizațiile și avizele necesare. În această categorie de lucrări putem include: închiderea balconului, recompartimentarea spațiului de locuit și orice alte modificări exterioare de amploare. Iar la capitolul acte necesare acestor lucrări vorbim despre memorii de arhitectură și avize de la proiectanți și experți tehnici.
Mai mult, dacă locuiți într-o clădire care este încadrată în categoria monumentelor istorice, întregul proces este unul deosebit de complex. Proprietarii de apartament în astfel de blocuri sunt obligați să aibă autorizații de construcție pentru orice intervenție, pentru că lucrările demarate fără autorizație, care afectează structura clădirii (de exemplu pentru demolarea pereților interiori) necesită permisiune.
Să mai spunem că autoritățile pot fi sesizate de orice rezident al clădirii unde are loc intervenția fără documentele necesare.
Trimite articolul
Xsi iar e vorba de a face bani de la cei mai saraci si nu de la bogati
-
aradean 100%,
Daca esti sarac ai voie sa-i scoti pe ceilalti saraci din bloc?!
Aproape toate balcoanele inchise afecteaza “aspectul arhitectural”…
“Hai sa mai gasim ceva cu ce sa f***m cetateanul, ca prea bine ii merge.” Gata… nu maj e coruptie, spitalele sunt cele mai igienice din lume, angajatii bugetari isi fac treba ca la carte… ce mai ramane? Taxe, impozite si amenzi pentru cetateni.
Țară de plătitori la greu. Pe când aerul?!
In orice rau e si un bine. Inteleg ca vor sa taxeze amaratii ca trebuie bani la stat dar realitatea e ca la bloc nu poti sa faci ce vrei. Unii chiar ar merita sa fie amendati cu 100 000 de lei. Am avut si eu zile negre din cauza taranilor din bloc. Eu cel putin, cu ceva timp in urma, cand am schimbat usa de intrare, am anuntat vecinul de langa mine ca ce vreau sa fac si a inteles treaba. Altii p*la… Da cu picamerul in pereti toata luna de altceva nu auzi numa brrr brrrr pok pok pok brrr brrr pok pok pok. Iti rogi moartea singur.
da ce bmw eu de 100000 de euro are saraci aia de la bloc !!!!
sa ii taxeze pe toti sa le ia tot ca au de unde
Nu platesti amenda …ramai fara casa. Cel mai simplu mod de a te face sclavetele perfect. Nici o teorie a conspiratiei nu va ramane doar o teorie.
Atentie pe la confecții pereții plini de igrasie
In timp ce mulți se uită la amendă, eu aș întreba, de ce să faci modificări complexe la un apartament?
Nu e mai simplu îți iei teren și proiectezi casa cum vrei?
Mai bine risc de 100000?
Daca e invidios vecinul pe tine ca ai bani sa it i re novezi apartamentul , te imbarliga si hopa amenda. Deci fara flex,bormasina si picamer. Clara treaba?
faptul ca fiecare sparge apartamentul odata la cativa ani e enervant dar astia tot ce au facut sa tripleze amenzile ca saracii sa nu mai lucreze, pe ia cu 7 apartamente nu-i sperie ca iau firma sa le faca
Da cu cainii ce latra ziua si noaptea in bloc cum ramane? Unii au 2,-3 caini in 2 camere de bloc
sa nu mai zic ca, cainii urineaza in lift sau pe scara blocului caci stand toata ziua inchisi , nu se pot abtine pana jos in strada iar cand proprietarul vine de la lucru si ii ia sa ii duca in strada isi dau drumul pe coridor sau in lift O placere pt locatarii blocului
NU ati inteles nimic!
Legea interzice modificari structurale, de genul celor care pot sa afecteze stabilitatea constrctiei (a blocului) dincolo de apartamentul propriu, cum ar fi: daramarea unor pereti (care au si ei un rol de sustinere acolo), pt ati crea tu acolo un open space sau te miri ce bar cu pult, ca sa te simti ca-n concediu ori te miri ce.
Poate ca nici articolul nu a fost destul de clar, ca sa nu mai vorbim de titlu.
Despre ce lege vorbiti, rog nr. ei si titlul pe care il poarta. Nu am auzit de vre-o lege didicata doar proprietarilor apartamentelor de bloc care sa le interzica modificari la imobil fara a avea acordul vecinilor. Eu la casa pentru a modifica acoperisul care nu are legatura cu acoperisul vecinului pentru a nu fi amendat de P.M. Arad a trebuit sa prezint acordul vecinului pentru reparatia acoperisului de la casa mea ????!!!!! Tot gresit in presa se aduc in discutie orele de liniste spunadu-se citez; “conf. L. 61/1991 orele de liniste la bloc sunt intre orele…….”. Gresit !! Legea 61/1991 nu face distinctie intre vecinii de bloc sau vecinii de case. Deci in acest articol domnule Daniel Scridon va rog sa-mi spuneti le ce lege si articol de lege va referiti cumva 150/1991 cu modificarile ulterioare ?! Ca ziarist demersul dumneavoastra de a informa publicul trebuie sa fie clar si nu produca confuzii asa cum o face acest articol !
Snitel se mai poate bate?!…Sau acum e cu restrictie?!