În data de 13.08.2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au continuat monitorizarea mai multor zone din municipiul Arad unde a fost sesizat abandonul ilegal de deșeuri pe domeniul public. De asemenea, arădenii s-au mai plâns și în legătură cu plasarea neregulamentară a materialelor de construcții. În trei dintre locații au fost surprinse în desfășurare astfel de acțiuni, ori au fost găsite elemente ce au permis identificarea și amendarea persoanelor care au procedat de maniera susmenționată. Pentru alte șapte cazuri, în care gravitatea contravențiilor era mai redusă, li s-au dat cetățenilor termene pentru remedierea problemelor generate.
Direct pe trotuar
Pe strada Mețianu, s-a constatat că, în fața punctului de lucru al unui agent economic, erau depozitate cutii de carton ce conțineau diverse deșeuri din plastic, hârtie, etc., direct pe domeniul public. Pentru nerespectarea prevederilor prevăzute de art.129 alin.(1) din HCLM 297/2015 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare, a fost aplicată o amendă contravențională de 2500 de lei.
Aceeași situație a fost constatată și pe Bulevardul Revoluției, unde un angajat al unei societăți comerciale a fost identificat și sancționat deoarece nu a predat deșeurile rezultate din ambalaje către firma contractoare specializată în reciclare, ci le-a plasat pe un loc de parcare, în vederea preluării lor de către operatorul de salubritate. Fapta l-a costat 1000 de lei.
Sancțiuni pentru materiale de construcție
În cursul după amiezii aceleași zile, au fost aplicate șapte avertismente pentru depunerea de materiale de construcții pe domeniul public. Persoanelor în cauză li s-a dat un termen de 7 zile pentru a elibera terenul și a face curățenie.
În urma unei sesizări, echipajul Biroului de Protecție a Mediului s-a deplasat, la orele serii, pe strada Constantin Brâncuși, unde a surprins deversarea de material de construcții pe platforma nr. 176 a operatorului de salubritate. Persoana în cauză a primit o amendă de 1000 lei.
Cer ajutorul arădenilor
În următoarele săptămâni, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului își vor concentra eforturile în vederea depistării și sancționării persoanelor fizice și juridice care abandonează deșeuri pe domeniul public. Acțiunile din teren se vor desfășura atât în timpul programului obișnuit, cât și după lăsarea întunericului. Date fiind resursele umane limitate ale Direcției Generale Poliția Locală, în raport cu numărul locațiilor în care acționează contravenienții din categoria susmenționată, Primăria Municipiului Arad apelează la cetățeni să furnizeze la adresa secretariat@politialocalaarad.ro date ce contribuie la o alocare mai eficientă în teren a personalului (șantiere din care se preiau în mod repetat deșeuri din construcții și se transferă ilegal pe platforme destinate deșeurilor menajere, mijloace de transport folosite, intervale orare predilecte etc.).
Trimite articolul
Xdomnilor de la politia locala,sub nasul dv adica la coltul strazii metianu cu piata,linga agentia cfr se depoziteaza deseuri menajere la greu,zilnic treceti pe acolo aproape toti,trebuie sa vina un ordin sau se declanseaza o actiune ca sa vada dobitoci de aradeni ca nu dormiti in cizme,in rest dumnezeu cu mila,halal politie locala
ce oras jenant a devenit Aradul de cand cu rahatii de viniituri.
Aradon, sa va fie rusine.
Articolul nu este despre materiale si moloz care sunt depozitate pe multe strazi din cartierele orasului, si de care politiei locale nu-i pasa, este despre altceva….
Sincer tot incopententi sunt in administratia orasului si uite de ce:
Urmeaza sa renovez un pic prin casa si m-am saturat de mail-uri si telefone in care am nevoie de un container pentru deseuri.
Unde il gasesti nu se stie livrarea si clar conditiile – redirectionat de nenumarate ori si tarife de nu iti vine a crede
Mai ii avem pe aceia “prieteni ” cu camionul care te scapa de gunoi daca nu pui intrebari unde este dus.
SI asa ajung in preajma casei cu saci de rafie care nici acum nu stiu unde sa ma scap de ei.
Puneti in c*** la dispozitie servicii de debarasere de deseuri si nu mai vedeti din astea.
In bujac daca mergi pe câmp pe intrarea de pe lângă cimitir dai de cea mai recentă groapa de gunoi. Aș fi foarte incantat daca vreun jurnalist ar face un reportaj cu ce e acolo.
Ar trebuii politia locală să supravegheze si drumurile cu acces auto din oraș inspre malul Mureșului,a devenit o rampă de gunoi (lunca mures)