La finalul săptămânii trecute, Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad anunța montarea unui indicator cu semnificația „Oprire interzisă” pe strada Unirii din municipiu, între strada Aviator Georgescu și Bulevardul Revoluției. De atunci și până miercuri, 6 noiembrie, funcționarii din cadrul primăriei au dat 23 de amenzi, în timp ce angajații Recons SA au ridicat 10 autovehicule.
„Având în vedere faptul că unii dintre participanții la trafic au ignorat semnificația indicatorului oprire interzisă montat pe strada Unirii din municipiu, polițiștii locali cu atribuții de circulație publică au demarat în zona menționată operațiuni de ridicare de pe domeniul public a autovehiculelor parcate pe respectivul segment de stradă și au aplicat amenzi”, spune Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.
Cu toate că s-au ridicat mașini și au fost amendați șoferii care și-au parcat mașinile pe Unirii, aceștia din urmă nu par a fi speriați de „operațiunile de ridicare”. Astfel, segmentul de stradă pe care parcarea este interzisă rămâne liber doar în cele câteva zeci de minute în care echipajele primăriei sunt la fața locului. După ei, „potopul”: strada se umple, înapoi, de mașini parcate. Cuantumul celor 23 de amenzi a fost de peste 7 mii de lei, șoferii fiind sancționați fie pentru staționare, fie pentru oprire. Pe lângă sancțiunile din partea DGPL, șoferii ale căror autoturisme au fost ridicate mai sunt puși la cheltuială și de Recons, care încasează 140 de lei pentru ridicare, 160 de lei pentru transport și 5 lei pe oră pentru depozitarea mașinilor pe strada Dosoftei.
Trimite articolul
XNormal ca nu sunt speriati, daca stirea ar fi fost 100 de amenzi pe zi si politia ar fi stat macar o luna acolo s-ar fi speriat, altfel nu.
… aceeasi situatie pe langa Spitalul Judetean, strada Andrenyi Karoly (strada cu Centrul de Transfuzie). Doar ca aici Politia Locala este inexistenta…
Puteti face stire si pentru strada Andrenyi Karoly, cea cu ambulanta. Acolo poti sa plantezi toata ziua politia locala ca nu o baga nimeni in seama. Asa e cand nu are autoritate. Nu are autoritate nici politia nationala, ce sa mai vorbim despre gardienii publici deveniti peste noapte purtatori de uniforma cu chipiu…
Daca 87465% din centru e inca bombardat mai ca Anglia in ani 40 (multumesc inca odata PMA-ului si tuturor Dorelilor care stau ca pusca sculata a mirelui in ziua nuntii si scuipa in santuri in loc sa lucreze), unde sa parcheze oamenii? Bine-bine, e adevarat ca majoritatea aradenilor in loc sa mearga pe jos 50-100 de metri, ar parca si pe mormintele lui Decebal, da numai sa fie aproape, dar…nici chiar asa, frate. 🙂
23 de amenzi în 6 zile înseamnă mult ?! Nu , sunt foarte puține, pai 23 de amenzi le dai intr- o ora jumate, aaaa, că se dau amenzi în funcție de mașină și de relații, e altă mâncare de pește
Nu este rau! Inseamna ca s-a descoperit o sursa inepuizabila de bani la bugetul local. Profitati de asta!
Masinile trebuie parcate undeva.Cum tot orasul arata ca o zona de razboi, fiecare parcheaza o suprafata plana de cativa metri patrati. Prima data ar trebui sa se asigure conditii de trafic si parcare macar la nivelul unei tari in care s-a auzit de asfalt apoi sa se dea amenzi. Dar cum se fac atunci bugetele, planurile si bonusurile salariale? Ce sa raporteze? Aia 20 de copii care fumau pe sest la scoala? De cei cateva mii care conduc vorbind la telefon si peste 70 la ora sau cei cateva zeci de mii care fura, fac bisnita si agreseaza e mai complicat sa te ocupi si sa ai rezultate. Asa ramanem la amenzile de parcare si adolescentii care se comporta exact ca adolescentii.
Doar 23 amenzi în 6 zile ?
Poi acolo se staționează/parchează cel puțin 50 autoturisme pe zi.
as avea si eu o intrebare! cum se face ca bunicii mei au luptat pentru acest oras si in 1917 si 1944! cum se face ca sii copii lor trebuie sa plateasca locul de parcare!