Desfăşurare de forţe la Spitalul Judeţean Arad: mai mulţi poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au audiat sute de arădeni care au ajuns, la un moment dat, să se trateze sau să se opereze la clinica privată Cardiolife, care se află la parterul Spitalului Judeţean. Cu toate că nu am primit date oficiale, se pare că anchetatorii vizează diferite intervenţii chirurgicale care ar fi fost decontate atât de Casa de Asigurări de Sănătate, dar ar fi fost plătite şi de către beneficiari, care au achitat sume destul de mari, de 12.000-13.000 de lei pentru operaţiile pe cord deschis.
În prezent, se vorbeşte despre posibile deturnări de fonduri. Pentru că, mai spun sursele noastre, un alt capitol vizat de anchetatori se referă la îngrijirile medicale post-operatorii. Trebuie precizat că arădenii care au ajuns la Cardiolife erau operaţi acolo, dar imediat după intervenţia chirurgicală erau trimişi pe secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Arad. Practic, deşi se operau la privat, erau îngrijiţi de spitalul de stat până la externare. Lucru care ar fi creat se pare prejudicii Casei de Asigurări de Sănătate.
În ceea ce priveşte clinica Cardiolife, aceasta a fost inaugurată în luna decembrie a anului 2013. Chiar dacă este privată, clinica şi-a „găsit” un spaţiu chiar în clădirea Spitalului Judeţean, la parter. „Cardiolife funcţionează în Spitalul Judeţean în baza unui contract de închiriere votat de consilierii judeţeni, aprobat în Consiliul Judeţean Arad”, ne-a declarat Mihai Şeran, şeful Serviciului Managementul Spitalelor din cadrul Consiliului Judeţean Arad. Din păcate, nu am reuşit să contactăm conducerea unităţii medicale, respectiv pe directorul interimar Corina Crişan, pentru a primi o declaraţie referitoare la ancheta din spital.
Citiți principiile noastre de moderare aici!