Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care vizează infracţiuni de corupţie comise de angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara de la agenţiile de încasare din vama Nădlac, ar fi pornit chiar de la sesizările depuse de către Nicoleta Pordea, directorul DRDP Timişoara. Aceasta ar fi observat cum, cu nonşalanţă, subalternii ei de la Agenţiile de Control şi Încasare de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II luau mici şpăgi chiar sub camerele de luat vederi, în timp ce erau filmaţi. Iniţial, sesizarea ar fi fost depusă de Pordea la DNA Timişoara. Însă, din cauza faptului că sumele luate cu titlu de mită de către cei de la DRDP Timişoara erau mici, DNA a trimis dosarul pentru soluţionare către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Potrivit informaţiilor noastre, directoarea DRDP Timişoara ar fi făcut sesizările în perioada în care procurorii DNA instrumentau dosarul în care Florea Dascălu, fost director în cadrul CNAIR, a fost arestat pentru luare de mită. Imaginile ar fi fost puse la dispoziţia anchetatorilor în momentul în care Pordea ar fi fost chemată la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul lui Dascălu.
Revenind, procurorii arădeni au efectuat cercetări aproximativ un an de zile, cercetări soldate cu percheziţiile care au avut loc marţi dimineaţă, concomitent cu aducerea la audieri a 47 de angajaţi ai DRDP Timişoara, care lucrau la ACI Nădlac II. Rămâne de văzut dacă procurorii vor decide să efectueze reţineri în acest dosar, dar şi dacă suspecţii vor fi prezentaţi instanţei cu propuneri de măsuri preventive.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, angajaţii DRDP „măsluiau” cântarele pentru ca unele camioane încărcate peste limita maximă admisă să poată intra în ţară sau ieşi din România, fără a plăti taxe suplimentare. Totul, contra unor sume de bani pe care le primeau de la şoferi. Vom reveni cu amănunte.
Citește și:
UPDATE. Angajații de la cântarul din Vama Nădlac II, săltați de Direcția Generală Anticorupție
Trimite articolul
XErau sume mici:)). Asta nu am mai auzit o până acum. Deci ii legală mita daca iei sume mici. Good job dna
-
Nu se ridica DNA “din pat” pentru sume dinastea… Lor le trebuie coruptie mare, sa poata “ciupilii” si ei ceva.
Senzational, DNA a legalizat spaga “mica” !!!! Fratilor,dati-i bataie !!!!
-
Să nu-i arestați, vă rog frumos! Pentru așa sume…
mita nu ramanea la ei , era data in sus pe cale ierahnica pana la faraoanul insusi.
acesta are puterea de a numi sefii de deconcentrate si isi cere dreptul,
Astia sunt tot aia cu ADCD?
-
Da exact tot aia, doar nu crezi ca s-a schimbat ceva, sau se va schimba ceva in privinta asta?
Noroc ca5se apropie sărbătorile pascale și au toate șansele sa le facă acasă in cazul în care îi arestează !.
Mulți vorbiți fără să cunoașteți realitatea, tipic românesc.
DNA, prin stabilirea cadrului legal de funcționare, se ocupă de cazuri de mită peste un anumit plafon. Dacă nu “se atinge” acest plafon, nu consideră că nu e mită, ci intră sub incidența Parchetelor de pe lângă Tribunal.
Dar, na, trebuie că o anumită categorie să fie și fudulă. 🤧
A primit oare o felie de tort “prea micá” , nana directoare ???
Pai chiar asa : sume mici de la șoferi mulți… dar suma totală cat este?? asta contează în definitiv nu?