Cea mai importantă este limitarea de viteză la 50 km/h și facilitarea deplasării animalelor sălbatice dintr-o parte în alta. Nici una din aceste condiții nu au fost deocamdată respectate de către Consiliul Județean Arad, cel care gestionează lucrările. În prezent, spun cei de la Lunca Mureșului, se circulă cu viteze de 80 km/h-90 km/h, ceea ce pune în pericol viața animalelor care traversează drumul și chiar a șoferilor care pot fi răniți în urma impactului.
În plus, acordul de mediu prevede subtraversările pentru reptile şi amfibieni care „nu au fost introduse în proiectul tehnic al lucrării. În plus, de o parte şi de alta au fost montate parapete care împiedică traversarea drumului de către mamiferele mari”, se arată în comunicatul Luncii Mureșului.
Răspunsul Consiliului Județean Arad
Potrivit unui comunicat trimis de către CJA, drumul încă nu este finalizat, se află în fază de construcție și „se desfăşoară în conformitate cu proiectul tehnic care a primit avizul din partea Agenţiei de Protecţie a Mediului”. În ceea ce privește restricțiile de viteză, considerate cele mai importante în acest moment, Cristian Drăgan, administratorul judeţului Arad, precizează: „La ora actuală sunt amplasate indicatoare rutiere temporare, prevăzute de legislaţia rutieră pentru un drum aflat în lucru, indicatoare care obligă la reducerea vitezei”.
Accidente
Pe drumul care traversează Pădurea Ceala se înregistrează anual accidente în care sunt implicate animale sălbatice, respectiv cerbi sau căprioare. E vorba de drumul de intrare dinspre aeroport.
CITESTE SI:
Au ramas impotmoliti in padurea Ceala si au cerut ajutor la 112 …
Citiți principiile noastre de moderare aici!