Școala Gimnazială „Caius Iacob‟ a fost înființată la 15 septembrie 1987 dintr-o necesitate strigentă, ca urmare a creșterii numărului de copii de vârstă școlară din cartierul Micălaca. Începând cu data de 1 noiembrie 2007, Școala Generală Nr.22 „Caius Iacob‟Arad, poartă numele părintelui Școlii românești de Mecanică, academicianul Caius Iacob, născut la Arad, la 29.03.1912.
Atmosfera de sărbătoare – la care au participat, marţi, elevi, cadre didactice şi părinți – a fost una emoționantă, întreținută de Corul școlii coordonat de prof.Victor Șofrag și de elevii clasei a IV-a A, coordonați de prof. Misarăș Liliana, cu frumoase cântece dedicate acestui eveniment.
Programul acestei manifestări a mai cuprins dansuri care pledează pentru sport şi sănătate, trupa de majorete, dans de societate, muzică la instrumente și vocală.
Un moment semnificativ a fost prezentarea piesei de teatru adaptată, „Iedul cu trei capre” realizată de prof. Chiș Daniela, unde elevii s-au transpus în pielea personajelor simțind emoțiilor unui actor pe scenă.
Activitatea care a marcat dublul eveniment: Ziua școlii și lansarea nr. 3 al revistei „Atelier de scriere”, coordonată de doamnele prof. Mandă Beatrice și Neagoe Mihaela a scos în evidență devotamentul și implicarea unor profesori dornici să formeze caractere și atitudini, să deschidă drumuri, să pregătească profesional, dar și moral, etic și social niște suflete frumoase de copii.. Revista ,,Atelier de scriere” este realizată în totalitate de elevii noștri cu creații literare și plastice.
În semn de recunoștință față de dascălii care, de-a lungul timpului, au îndrumat generațiile de elevi pe drumul vieții, director prof.Voștinar Mihael, a apreciat această zi: ,,În contextul unei reforme educaționale de esență, școala noastră, la fel ca și celelalte instituții din învățământ este integrată unui nou ritm al timpului în care tradiția trebuie să coexiste în armonie cu modernitatea, să ducă la ridicarea calității în învățământ. Prilej de mândrie pentru dascăli şi elevi, şcoala este o a doua familie, în care fiecare contribuie, după puterile sale, pentru obţinerea celor mai frumoase realizări”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!