Ţărăniştii arădeni sunt în dialog direct cu Ministerul Sănătăţii. În dimineaţa zilei de vineri, 3 aprilie, ANŢ Arad a transmis o scrisoare deschisă Ministerului, solicitând intervenţia de urgenţă în cazul Aradului.
„Ați preluat o situație dificilă, aveți de păstrat o imagine care se deteriorează și trebuie să remediați
acolo unde s-a greșit. Nu doriți repetarea unui nou caz ca și în Suceava. Înțelegem asta. Ce nu înțelegem noi însă, cei de la Alianța Național Țărănistă, este că veniți în Arad, un Arad
administrat de mulți ani de colegii dvs. de partid […] Cu ce rămânem noi, cei care suportăm zi de zi neajunsurile acestui sistem de pe urma vizitei dvs. ? Ne așteptam să veniți și să ne ajutați, nu doar să «vedeți». Ați «văzut» ca personalul medical are un «moral scăzut». Oare ați văzut și de ce? Ne întrebăm dacă de exemplu ați văzut modul în care un director de la DSP se adresează medicilor? […]
Noi, cei de la Alianța Național Țărănistă și majoritatea arădenilor am fi dorit să vedem măsuri concrete ca urmare a vizitei dvs. la noi. Nu doar declarații de presă”, transmiteau, pe scurt, țărăniștii arădeni în dimineața zilei de vineri. La câteva ore distanță, ministrul Nelu Tătaru anunța într-o conferință de presă națională că ia în calcul posibila schimabre a managerului de la DSP Arad, iar mai apoi directorul DSP Arad, Constantin Cătană și-a anunțat demisia.
A doua scrisoare
În atare condiții, ANȚ Arad a transmis o nouă scrisoare către ministrul Tătaru. „Considerăm că dispozițiile anunțate de Dumneavoastră în cadrul conferinței de presă de astăzi, 3 aprilie 2020, conform cărora intenționați să eliberați din funcție acele persoane considerate responsabile pentru colapsul sistemului medical din județul Arad, începând cu directorul DSP Arad, și să efectuați o evaluare instituțională de anvergură, constituie doar primii pași dintr-o serie de măsuri menite să remedieze problemele pre-existente, recent acutizate, din cadrul instituțiilor arădene de sănătate. Inițiativa dumneavoastră reprezintă o dovadă de profesionalism și de verticalitate în aceste momente în care este nevoie, mai mult ca oricând, de o conlucrare eficientă între instituțiile centrale, organismele locale de conducere și personalul medical, acesta din urmă confruntându-se cu nenumărate lipsuri și blocaje, plecând de la sincopele în aprovizionarea cu materiale necesare șiajungând până la acutizarea disensiunilor între medicii aflați în prima linie și responsabilii administrativi sau politici. […] Ne așteptăm, de asemenea, ca evaluarea anunțată să fie efectuată cu aceeași celeritate și să se soldeze cu măsuri concrete, în sensul celor menționate în scrisoarea noastră deschisă”, transmite Silviu Dascăl – secretar județean ANȚ Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!